Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varte s nami 6. januára: Napríklad aj fazuľovú tortu

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Syrová kuracia polievka

SUROVINY: 400 g kuracích pŕs, 2 ks zemiaky, 1 ks veľká mrkva, 180 g strúhaného tvrdého syra, 2 l kuracieho vývaru, petržlenová vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 2 - 3 ks bobkový list

POSTUP: Kuracie mäso si očistíme a umyjeme, nakrájame na
rezančeky. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu nakrájame na
polovičné kolieska. Mäso vopred osmažíme na panvici na troche
oleja, aby sa zatiahlo. Medzitým necháme zovrieť vývar, do
ktorého postupne pridáme zemiaky, mrkvu, mäso, bobkový list,
soľ a korenie. Varíme pomalým varom aspoň 30 minút, aby sa
polievka nezakalila.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom pridáme nastrúhaný syr a necháme roztopiť. Na záver polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Sviečková pod hubovým gratinom

SUROVINY: 800 g hovädzej sviečkovice, 150 g lesných húb, 100 g kyslej smotany,

10 g parmezánu, 1 ks strúčik cesnaku, 1 žĺtok, 20 g masla, olivový olej, tymian, pažítka, soľ, čierne korenie

POSTUP: Mäso nakrájame na steaky, osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom, opekáme na rozpálenej panvici 3 - 4 minúty z každej strany. Huby restujeme na masle, pridáme tymian a cesnak, zmiešame s kyslou smotanou, posekanou pažítkou, žĺtkom a štipkou parmezánu.

Pripravenú zmes rozdelíme na steaky a dopečieme v rúre pri teplote 170 °C približne 8 minút. Chvíľu necháme odpočívať a servírujeme s rôzne upravenými
zemiakmi.

Fazuľová torta

SUROVINY: 2 konzervy červenej fazule, 3 ks vajcia, 6 PL olivového oleja (kokosového), 1 hrnček trstinového cukru, 6 PL kakaa, 1 ČL mletej škorice, 1 ks prášok do pečiva, štipka soli,
Krém: 1 ks mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 1 čerstvé mango, 1 ks banán

Skryť Vypnúť reklamu

POSTUP: V jednej miske zmiešame kakao, škoricu, soľ. V druhej miske vyšľaháme vajcia, olej, cukor do peny. Fazuľu prepláchneme vodou a rozmixujeme do hladka. Všetko spolu zmiešame a dáme do tortovej formy vymazanej olejom.

Pečieme 40 - 50 minút na 200 °C. Necháme vychladnúť. Navrch nanesieme krém a dáme stuhnúť do chladničky.

Krém: V jednej miske vyšľaháme smotanu, vmiešame mascarpone. V druhej miske rozmixujeme mango a banán. Obidve hmoty spolu zmiešame. Vmiešame cukor, necháme ho rozpustiť, vmiešame strúhanku, orestujeme. Hmotu necháme vychladnúť, rovnako aj podusené jablká. Do pohárov vrstvíme jablká, strúhanku, kyslú smotanu a to všetko ešte raz zopakujeme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 5. januára: Cesnačka a kelové fašírky Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 4. januára: Medové kurča s orechmi Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 3. januára: Vegánska ryba zo zeleru Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 2. januára: Netradičné vegánske jedlo Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 1. januára: Panenka na bazalkových paradajkách Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 31. decembra: Tip študentov zo Srbska Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  2. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  3. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  6. Keď štúdium (za)baví
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  9. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  2. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  3. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  4. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  5. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  6. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  7. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  8. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  9. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  10. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 25 304
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 23 241
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 12 864
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 11 426
  5. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 617
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 555
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 142
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 894
  9. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 796
  10. Oslávte nový rok v teple: Cestujte na Zanzibar úplne bezpečne 7 665
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Varte s nami, Jedlo

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Kedysi, keď muž bil svoju ženu, vedela o tom celá dedina. A dnes?

Kedysi, keď muž bil svoju ženu, vedela o tom celá dedina. Chlapi ho v krčme za to zmlátili a chvíľu bol pokoj. Násilie je v spoločnosti odjakživa, nie rovnako sa však jednotlivé generácie s násilím pasujú.

Modernizujú futbalové športovisko, už to bola katastrofa

Životnosť umelej trávy skončila pred troma rokmi, treba 220-tisíc eur.

Nová tribúna vo výstavbe.

VII. ročník Kolokvia turistických informačných centier Slovenskej republiky

Kvôli opatreniam súvisiacim s pandémiou COVID-19 sa kolokvium konalo formou moderovaných rozhovorov s odborníkmi z praxe, ktoré sprístupnili na internete.

Zlodejov zaznamenali kamery, koľkokrát si ešte toto trúfnu

Drzosť niektorých ľudí, ktorí odmietajú za tovar platiť, je čoraz väčšia. Nezastavia sa pred ničím. Kradnú v noci aj za bieleho dňa, kamery im nevadia.

Dvojica podozrivých mužov tesne pred krádežov v obchode s náradím.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

FOTO: Po obrovských tolstolobikoch prišli na rad skutoční králi priehrady Ružiná

Vo vodnom diele Ružiná prebieha už štvrtý deň záchranný odlov rýb.

Pri inštalácii vianočnej výzdoby v Mlynoch prišiel mladý muž o nohu

Pracovník spadol z výšky približne 20 metrov. Utrpel množstvo zranení.

Demänovská dolina už nevládze, na petíciu nie je neskoro

Nestíha elektrika, už ani zdroje pitnej vody.

Tragická nehoda na R1: Vodiča († 52) vymrštilo z auta

Nehoda sa stala na diaľničnom úseku medzi Zvolenom a Žiarom.

Už ste čítali?