Ľahká mrkvová polievka
SUROVINY: 4 väčšie mrkvy, 2 kocky droždia, 1/2 ČL soli, 1 ČL vegety, 0,5 dcl oleja, 3 litre vody
POSTUP: Na oleji opražíme droždie. Keď sa začínajú tvoriť hrudky pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a restujeme. Prilejeme vriacu vodu a varíme 10 minút. Dochutíme soľou a vegetou.
Medové kurča s orechmi
SUROVINY: 1 kurča, 2 PL medu, 2 PL masla, 1 ČL ružovej vody (nemusí byť), 1 PL mletých orechov, 1 PL nakrájaného čerstvého zázvoru, soľ
POSTUP: Maslo rozpustíme s medom a potrieme tým slabo osolené kurča. Pokvapkáme ružovou vodou. Kurča upečieme. Tesne pred koncom pečenia posypeme mletými orechmi a zázvorom a prudko zapečieme. Podávame s ryžou.
Varte s nami 3. januára: Vegánska ryba zo zeleru Čítajte Varte s nami 2. januára: Netradičné vegánske jedlo Čítajte Varte s nami 1. januára: Panenka na bazalkových paradajkách Čítajte Varte s nami 31. decembra: Tip študentov zo Srbska Čítajte Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť Čítajte Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou ČítajteAutor: Stredná odborná škola obchodu, služieb, Dolný Kubín