Sobota, 19. január, 2019 | Meniny má Drahomíra, Mário

Varte s nami 3. januára: Vegánska ryba zo zeleru

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.(Zdroj: pixabay)

Gaštanovo zeleninová polievka

SUROVINY: 400 g gaštanov (už uvarených a ošúpaných), 1 ks pór, 2 ks mrkvy, 1ks petržlen, 50 g masla, 1 dcl vývaru, 250 ml suchého vína, 250 g pasírovaných paradajok , 200 ml smotany na varenie, rozmarín a tymián, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie

POSTUP: Cibuľu, pór, mrkvu a petržlen umyjeme, očistíme, nakrájame na kocky a

opražíme na masle. Podlejeme vínom, pridáme olúpané gaštany a necháme prevrieť. Až potom pridáme paradajky, vývar a cca 700 ml vody. Celé to povaríme
približne 30 minút. Následne rozmixujeme, pridáme šľahačku a premiešame. Ešte raz necháme prevrieť a okoreníme.

Polievku servírujeme s penou zo smotany v šálke na cappucino.

Vegánska ryba zo zeleru s pečenými sladkými zemiakmi

SUROVINY: 1 stredne veľký zeler, 1/2 – 1 balenie morských rias kombu, 50 g celozrnnej múky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, olej

POSTUP: Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Nemusíte sa báť, ak sa vám trošku rozvarí, obalený bude držať pokope. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili
a lepšie sa s nimi pracovalo. Takto obalený zeler necháme chvíľku odstáť, aby riasy zmäkli a priľnuli k zeleru.

Zatiaľ si pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame s pečenými sladkými zemiakmi.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 2. januára: Netradičné vegánske jedlo Prečítajte si tiež: Varte s nami 1. januára: Panenka na bazalkových paradajkách Prečítajte si tiež: Varte s nami 31. decembra: Tip študentov zo Srbska Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  9. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  10. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  5. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  6. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 16 484
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 12 432
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 10 532
  4. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 186
  5. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 7 225
  6. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 7 023
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 4 895
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 4 542
  9. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 4 445
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 2 598

Téma: Varte s nami


Hlavné správy z MY Orava

Vavrečka nedokázala Námestovu výraznejšie konkurovať

Hlavný rozhodca odpískal až dva pokutové kopy.

Na nábreží by mohla byť plaváreň a tančiareň. Stavba sa odkladá

Verejnú obchodnú súťaž na predaj pozemku na Nábreží priehrady v Námestove poslanci nevyhodnotili, ale zrušili.

Z rieky Orava zmizli lipne, kapitálne aj malé ryby

V minulom storočí na 29-kilometrovom úseku Oravy ročne ulovili tisíc lipňov, v roku 2016 jediného. Rybári kedysi ťahali z vody desaťkilogramové hlavátky ako na páse, za posledných desať rokov chytili len tri, spolu vážili necelých 22 kilogramov.

V dedine majú novú škôlku, prijmú viac detí

Vavrečania kolaudovali novostavbu škôlky. Súčasná kapacita sa zvýši o 13 miest. V najbližších rokoch bude môcť riaditeľka vyhovieť všetkých žiadostiam.

Horela chata, hasiči sa k nej nemohli dostať

Ľudia stavajú a využívajú chaty na neprístupných miestach a chcú, aby im obec zabezpečila služby ako v centre.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Talentovaný rodák zo Žiaru hviezdi na zámorských klziskách

Michal Ivan hovorí o kariére v zámorí.

Pacientku operovali novou metódou, bez anestézie

Pomocou endoskopu vložili do tela kovový stent. Zákrok trval 25 minút.

Úplné zatmenie Mesiaca môžete sledovať aj z bystrického Námestia slobody

Verejné pozorovanie pripravila v pondelok od 3.30 Hvezdáreň v Banskej Bystrici.

Vybrali SME

Už ste čítali?