Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Varte s nami 3. januára: Vegánska ryba zo zeleru

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Gaštanovo zeleninová polievka

SUROVINY: 400 g gaštanov (už uvarených a ošúpaných), 1 ks pór, 2 ks mrkvy, 1ks petržlen, 50 g masla, 1 dcl vývaru, 250 ml suchého vína, 250 g pasírovaných paradajok , 200 ml smotany na varenie, rozmarín a tymián, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie

POSTUP: Cibuľu, pór, mrkvu a petržlen umyjeme, očistíme, nakrájame na kocky a

opražíme na masle. Podlejeme vínom, pridáme olúpané gaštany a necháme prevrieť. Až potom pridáme paradajky, vývar a cca 700 ml vody. Celé to povaríme
približne 30 minút. Následne rozmixujeme, pridáme šľahačku a premiešame. Ešte raz necháme prevrieť a okoreníme.

Skryť Vypnúť reklamu

Polievku servírujeme s penou zo smotany v šálke na cappucino.

Vegánska ryba zo zeleru s pečenými sladkými zemiakmi

SUROVINY: 1 stredne veľký zeler, 1/2 – 1 balenie morských rias kombu, 50 g celozrnnej múky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, olej

POSTUP: Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Nemusíte sa báť, ak sa vám trošku rozvarí, obalený bude držať pokope. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili
a lepšie sa s nimi pracovalo. Takto obalený zeler necháme chvíľku odstáť, aby riasy zmäkli a priľnuli k zeleru.

Zatiaľ si pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame s pečenými sladkými zemiakmi.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Varte s nami 2. januára: Netradičné vegánske jedlo Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 1. januára: Panenka na bazalkových paradajkách Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 31. decembra: Tip študentov zo Srbska Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Hygge ako životný štýl
  4. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  5. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  6. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  7. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  8. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  9. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  10. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 34 004
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 33 010
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 13 876
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 10 216
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 198
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 630
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 953
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 695
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 647
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 600
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Varte s nami

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Jedno srdce je v centre mesta.

Ich obsah pomôže aj ľuďom v núdzi.

20 h
Michal Suroviak začal s maratónmi vo veku 45 rokov.

Prvý maratón chcel odbehnúť v Košiciach a študentský sen si aj splnil.

20. jan
Takéto krásne ceny čakajú na najlepších bežcoch.

Oravská bežecká liga už tvorí nový kalendár.

19 h
Novinka v Oravskej Lesnej pomáha v orientácii.

Orientáciu v dedine zlepšili informačné tabule.

20. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

19 h

Nahnevaní bežkári sa už obrátili listom aj na vedenie obce Králiky, aby začalo konať.

18 h

Muža našli už bez známok života.

21. jan

Prírodná pamiatka očarí v každom ročnom období.

20. jan

Už ste čítali?