Varte s nami 3. januára: Vegánska ryba zo zeleru

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Gaštanovo zeleninová polievka

SUROVINY: 400 g gaštanov (už uvarených a ošúpaných), 1 ks pór, 2 ks mrkvy, 1ks petržlen, 50 g masla, 1 dcl vývaru, 250 ml suchého vína, 250 g pasírovaných paradajok , 200 ml smotany na varenie, rozmarín a tymián, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie

POSTUP: Cibuľu, pór, mrkvu a petržlen umyjeme, očistíme, nakrájame na kocky a

opražíme na masle. Podlejeme vínom, pridáme olúpané gaštany a necháme prevrieť. Až potom pridáme paradajky, vývar a cca 700 ml vody. Celé to povaríme
približne 30 minút. Následne rozmixujeme, pridáme šľahačku a premiešame. Ešte raz necháme prevrieť a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polievku servírujeme s penou zo smotany v šálke na cappucino.

Vegánska ryba zo zeleru s pečenými sladkými zemiakmi

SUROVINY: 1 stredne veľký zeler, 1/2 – 1 balenie morských rias kombu, 50 g celozrnnej múky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, olej

POSTUP: Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Nemusíte sa báť, ak sa vám trošku rozvarí, obalený bude držať pokope. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili
a lepšie sa s nimi pracovalo. Takto obalený zeler necháme chvíľku odstáť, aby riasy zmäkli a priľnuli k zeleru.

Zatiaľ si pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame s pečenými sladkými zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Varte s nami 2. januára: Netradičné vegánske jedlo Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 1. januára: Panenka na bazalkových paradajkách Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 31. decembra: Tip študentov zo Srbska Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Autor: Hotelová akadémia, Liptovský Mikuláš

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 936
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 068
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 5 431
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 067
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 3 288
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 593
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 379
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 339
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu