Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Paštrnákový krém s bylinkovou strúhankou

SUROVINY: 350g paštrnák, 100g šalotka, 20g cesnaku, 50ml olivový olej, 300ml smotana, 300ml mlieko, 25g maslo, 2g soľ, 2g kryštálový cukor, vývar podľa potreby

BYLINKOVÁ STRÚHANKA: 2 staršie rožky, zmes bylín: petržlenová vňať, tymián,

rozmarín, 0,5g chilli, 1g soľ, 1g mleté čierne korenie

POSTUP: Na oleji si orestujeme šalotku a cesnak, pridáme nakrájaný paštrnák, zalejeme vývarom a mliekom. Varíme domäkka a rozmixujeme. Dochutíme soľou korením a cukrom. Zjemníme smotanou a maslom. Bylinkovú strúhanku si
pripravíme tak, že rožky pomelieme a pridáme bylinky, olivový olej. Vysypeme na plech a vysušíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Jahňací chrbát marinovaný v kakaovom prachu so šalviou, batatovo-pomarančové pyré, bryndzová pena, slaný koláč z lesných húb

SUROVINY: 550 g jahňací chrbát, 20 g kakao, 30g hnedý cukor, 20 g šalvia, 5g soľ, 3g mleté čierne korenie, 20 g olivový olej, 20g med

BATÁTOVO-POMARANČOVÉ PYRÉ: 100 g maslo, 120g šalotka, 500 g bataty, 200ml biele víno, 5 g soľ, 3g kurkuma, 400 g smotana, 150g pomarančová šťava
BRYNDZOVÁ PENA: 200g bryndze, 250 smotany, 5g cesnak, 3g soľ
KOLÁČ Z LESNÝCH HÚB: 240 g vajcia, 4 g pažítka , 20 g hubové pesto , 20 g dubáky, 5 g soľ, 200 g hladká múka

POSTUP: Jahňací chrbát si namarinujeme do zmesi, ktorú pripravíme z kakaa, cukru, šalvie, soli, mletého čierneho korenia, olivového oleja a medu. Mäso opekáme na panvici. Na masle zarestujeme šalotku, pridáme batáty, soľ, kurkumu a zastrekneme bielym vínom. Zalejeme smotanou, varíme domäkka a vymixujeme. Žĺtka vymiešame so soľou, hubovým pestom, pažítkou, hladkou múkou a vymixovanými dubákmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Nakoniec pridáme sneh a pečieme 7 minút pri 200°C. V smotane rozpustíme
bryndzu, pridáme soľ a roztlačený cesnak, napeníme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  6. Päť chýb pri zateplení strechy
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 614
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 435
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 14 455
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 654
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 907
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 083
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 996
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 560
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 463
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 290
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Varte s nami

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

O stravenkovej petícii rokovali na ministerstve

Iniciátora petície Za zachovanie súčasnej platnej legislatívy v oblasti stravovania zamestnancov Ľubomíra Sečkára s jeho tímom prijala generálna riaditeľka sekcie práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Danica Lehocká.

Na palubovke góly strieľa, na trávniku im zabraňuje

Martin Adamčík ťahá florbalový klub a hrá i futbal.

Zoznam odberných miest v Dolnom Kubíne, Námestove, Trstenej a Tvrdošíne

Samosprávy finišujú s prípravami na pilotné testovanie na COVID-19, ktoré sa začne už zajtra ráno.

Vzorky na antigénne testy odoberú výterom z nosohltana.

Vo Vyšnom Kubíne začali ďalšiu etapu výstavby kanalizácie

Rozkopanú cestu využila aj Oravská vodárenská spoločnosť, ktorá mení staré vodovodné potrubia za nové.

Výstavba kanalizácie vo Vyšnom Kubíne.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zoznam odberných miest v Dolnom Kubíne, Námestove, Trstenej a Tvrdošíne

Samosprávy finišujú s prípravami na pilotné testovanie na COVID-19, ktoré sa začne už zajtra ráno.

Zamestnanec reťazca: Mali sme pozitívnu kolegyňu, musel som ísť aj tak do práce

Aké pocity zažívajú ľudia z prvej línie, sme zisťovali od zamestnanca nemenovaného obchodného reťazca.

V kraji sú na tom najhoršie okresy Banská Bystrica a Brezno

Včera zistili na Slovensku viac ako 2 200 nakazených. 210 z toho v Banskobystrickom kraji. 56 v okrese Banská Bystrica a 45 v okrese Brezno.

Už ste čítali?