Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Varte s nami 30. decembra: Prekvapenie, ktoré bude chutiť

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Paštrnákový krém s bylinkovou strúhankou

SUROVINY: 350g paštrnák, 100g šalotka, 20g cesnaku, 50ml olivový olej, 300ml smotana, 300ml mlieko, 25g maslo, 2g soľ, 2g kryštálový cukor, vývar podľa potreby

BYLINKOVÁ STRÚHANKA: 2 staršie rožky, zmes bylín: petržlenová vňať, tymián,

rozmarín, 0,5g chilli, 1g soľ, 1g mleté čierne korenie

POSTUP: Na oleji si orestujeme šalotku a cesnak, pridáme nakrájaný paštrnák, zalejeme vývarom a mliekom. Varíme domäkka a rozmixujeme. Dochutíme soľou korením a cukrom. Zjemníme smotanou a maslom. Bylinkovú strúhanku si
pripravíme tak, že rožky pomelieme a pridáme bylinky, olivový olej. Vysypeme na plech a vysušíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Jahňací chrbát marinovaný v kakaovom prachu so šalviou, batatovo-pomarančové pyré, bryndzová pena, slaný koláč z lesných húb

SUROVINY: 550 g jahňací chrbát, 20 g kakao, 30g hnedý cukor, 20 g šalvia, 5g soľ, 3g mleté čierne korenie, 20 g olivový olej, 20g med

BATÁTOVO-POMARANČOVÉ PYRÉ: 100 g maslo, 120g šalotka, 500 g bataty, 200ml biele víno, 5 g soľ, 3g kurkuma, 400 g smotana, 150g pomarančová šťava
BRYNDZOVÁ PENA: 200g bryndze, 250 smotany, 5g cesnak, 3g soľ
KOLÁČ Z LESNÝCH HÚB: 240 g vajcia, 4 g pažítka , 20 g hubové pesto , 20 g dubáky, 5 g soľ, 200 g hladká múka

POSTUP: Jahňací chrbát si namarinujeme do zmesi, ktorú pripravíme z kakaa, cukru, šalvie, soli, mletého čierneho korenia, olivového oleja a medu. Mäso opekáme na panvici. Na masle zarestujeme šalotku, pridáme batáty, soľ, kurkumu a zastrekneme bielym vínom. Zalejeme smotanou, varíme domäkka a vymixujeme. Žĺtka vymiešame so soľou, hubovým pestom, pažítkou, hladkou múkou a vymixovanými dubákmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Nakoniec pridáme sneh a pečieme 7 minút pri 200°C. V smotane rozpustíme
bryndzu, pridáme soľ a roztlačený cesnak, napeníme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Bravčové soté s mrkvou a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 28. decembra: Zemiaky s pohánkou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  5. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  7. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  8. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. Legislative intention - recodification of the corporate law
  2. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  6. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  7. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  8. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  9. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  10. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 881
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 481
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 107
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 675
  5. Po Slovensku na motorke 6 768
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 352
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 904
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 833
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 3 626
  10. Crème de la crème po slovensky 3 180
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Ďakovanie fanúšikom po konečnom hvizde.

MŠK Námestovo zvládlo posledný krok a píše novú klubovú históriu.


15 h
ilustračné foto

Richard fajčí trávu od základnej školy. Po tvrdých drogách nikdy nesiahol.


18 h
Mesačne operie práčovňa až jednu tonu prádla.

Hornooravská nemocnica patrí k jedným z mála, ktoré zariadenie na pranie vlastnej bielizne prevádzkujú. Mesačne takto spracujú až jednu tonu bielizne.


19. jún
Dobré správy z MY

V tomto článku nájdete: Cukrovku úspešne liečia bez liekov. Obnovujú viac ako storočný zámok. Dva tipy na výlety s deťmi, nádherné fotky, ktoré dobyli svet a mnoho iného ;)


19. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Starohaličana zavalila slama. Neprežil.


18. jún

Na miesto boli privolaní po zrážke osobného auta s nákladným.


15 h

Mladý medveď navštevuje v dedine včelára.


18. jún

Vieme, kedy ju plánujú sprístupniť pre verejnosť.


TASR 18 h

Už ste čítali?