Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši a Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Plnené sušené slivky

SUROVINY: 30 ks sušených sliviek, 100 g tvrdého syra, tenučké plátky údenej slaninky

POSTUP: Syr nakrájame na drobné kocky. Každú slivku naplníme kockou syra, ak sú slivky tvrdšie, treba ich vopred na chvíľku namočiť do vody. Naplnené slivky obalíme v kúsku slaninky. Uložíme do zapekacej misy, ak nemáme s teflónovým
povrchom, treba misu vyložiť alobalom. Vložíme do prehriatej rúry a zapečieme na 200 °C cca 10 minút.

Sviatočná hubová polievka

SUROVINY: 400 g čerstvých húb, 40 g masti, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g

SkryťVypnúť reklamu

mrkvy mleté, korenie, zelená petržlenová vňať, 100 g uvarených rezancov, 100 g zeleru, 1,25 l hydinového vývaru, 2 dl smotany, 1 žĺtok

POSTUP: Čerstvé huby očistíme, pokrájame na plátky a opražíme na masti, pridáme pokrájanú cibuľu, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a zeler, zalejeme hydinovým vývarom a uvaríme do mäkka, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a odstavíme, nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a osolíme, podávame s uvarenými rezancami.

Kačacie prsia so zázvorom

SUROVINY: 400g kačacích pŕs, 3 pomaranče, 1 citrón, 200 ml olivového oleja, čerstvý zázvor, sójová omáčka, slivkový lekvár, badián, celá škorica, aníz, soľ, 1 dl brandy

SkryťVypnúť reklamu

Postup: kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm, pomaranče a citrón odšťavíme, do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú omáčku, 1 lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu, aníz a brandy, zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme odležať v
chladničke, prsia opečieme na panvici s troškou marinády, výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu.

MÚČNIK

Nugátové rezy

SUROVINY – CESTO: 5 vajec, 10 lyžíc kryštálového cukru, 100 ml vody, 6 – 8 lyžíc mletých orechov, 6 – 8 lyžíc polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, orechy, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, dáme upiecť vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 15 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny – KRÉM: rastlinný tuk, 3 celé vajcia, 1 čokoláda na varenie (100g), 4 lyžice
práškového cukru, 6 – 8 lyžíc mletých orechov

POSTUP: tuk, vajcia, čokoládu a práškový cukor roztopíme vo vodnom kúpeli (nad parou), krátko šľaháme, odstavíme a pridáme orechy, natrieme hneď na koláč
Poleva: 7dkg Cera, 100 g čokolády na varenie, 3 lyžice oleja

Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Autor: Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 211
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 869
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 163
  4. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 295
  5. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 261
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 088
  7. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 2 950
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 741
  1. Viktor Pamula: Odkaz premiera jeho voličom i nám všetkým.
  2. Miroslav Kocúr: Fico vie, že niektorí už vedia
  3. Juraj Ondruška: „Letisko Vajnory – porušenie verejnej vôle? Dokumenty hovoria jasne“ ✈️🚨
  4. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  5. Adriana Kerestešová: Detská kniha, ktorá inšpiruje k pomoci iným
  6. Otilia Horrocks: Stop netransparentným haciendám !
  7. Asociácia dôchodkových správcovských spoločností: Starnutie populácie je tiché, ale rýchle. Ako investovať do sveta, kde starneme
  8. Ľuboš Vodička: Prírodovedné múzeum Viedeň, krása nielen dinosauria
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 887
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 941
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 697
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 041
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 822
  6. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 441
  7. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 193
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 192
  1. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  2. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  3. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  4. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  5. Tupou Ceruzou: Pandemická
  6. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  7. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  8. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Viktor Pamula: Odkaz premiera jeho voličom i nám všetkým.
  2. Miroslav Kocúr: Fico vie, že niektorí už vedia
  3. Juraj Ondruška: „Letisko Vajnory – porušenie verejnej vôle? Dokumenty hovoria jasne“ ✈️🚨
  4. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  5. Adriana Kerestešová: Detská kniha, ktorá inšpiruje k pomoci iným
  6. Otilia Horrocks: Stop netransparentným haciendám !
  7. Asociácia dôchodkových správcovských spoločností: Starnutie populácie je tiché, ale rýchle. Ako investovať do sveta, kde starneme
  8. Ľuboš Vodička: Prírodovedné múzeum Viedeň, krása nielen dinosauria
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 887
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 941
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 697
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 041
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 822
  6. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 441
  7. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 193
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 192
  1. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  2. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  3. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  4. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  5. Tupou Ceruzou: Pandemická
  6. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  7. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  8. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu