Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši a Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Plnené sušené slivky

SUROVINY: 30 ks sušených sliviek, 100 g tvrdého syra, tenučké plátky údenej slaninky

POSTUP: Syr nakrájame na drobné kocky. Každú slivku naplníme kockou syra, ak sú slivky tvrdšie, treba ich vopred na chvíľku namočiť do vody. Naplnené slivky obalíme v kúsku slaninky. Uložíme do zapekacej misy, ak nemáme s teflónovým
povrchom, treba misu vyložiť alobalom. Vložíme do prehriatej rúry a zapečieme na 200 °C cca 10 minút.

Sviatočná hubová polievka

SUROVINY: 400 g čerstvých húb, 40 g masti, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g

Skryť Vypnúť reklamu

mrkvy mleté, korenie, zelená petržlenová vňať, 100 g uvarených rezancov, 100 g zeleru, 1,25 l hydinového vývaru, 2 dl smotany, 1 žĺtok

POSTUP: Čerstvé huby očistíme, pokrájame na plátky a opražíme na masti, pridáme pokrájanú cibuľu, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a zeler, zalejeme hydinovým vývarom a uvaríme do mäkka, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a odstavíme, nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a osolíme, podávame s uvarenými rezancami.

Kačacie prsia so zázvorom

SUROVINY: 400g kačacích pŕs, 3 pomaranče, 1 citrón, 200 ml olivového oleja, čerstvý zázvor, sójová omáčka, slivkový lekvár, badián, celá škorica, aníz, soľ, 1 dl brandy

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm, pomaranče a citrón odšťavíme, do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú omáčku, 1 lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu, aníz a brandy, zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme odležať v
chladničke, prsia opečieme na panvici s troškou marinády, výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu.

MÚČNIK

Nugátové rezy

SUROVINY – CESTO: 5 vajec, 10 lyžíc kryštálového cukru, 100 ml vody, 6 – 8 lyžíc mletých orechov, 6 – 8 lyžíc polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva

Postup: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, orechy, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, dáme upiecť vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 15 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Suroviny – KRÉM: rastlinný tuk, 3 celé vajcia, 1 čokoláda na varenie (100g), 4 lyžice
práškového cukru, 6 – 8 lyžíc mletých orechov

POSTUP: tuk, vajcia, čokoládu a práškový cukor roztopíme vo vodnom kúpeli (nad parou), krátko šľaháme, odstavíme a pridáme orechy, natrieme hneď na koláč
Poleva: 7dkg Cera, 100 g čokolády na varenie, 3 lyžice oleja

Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  2. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  7. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 277
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 702
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 001
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 277
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 659
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 279
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 553
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 504
  9. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 223
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 223
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Varte s nami

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

V Kultúrnom dome v Zuberci dnes vytvorili dve odberové miesta.

Vedenie strojární odporúča firmám testovanie zamestnancov

V Herne majú za sebou už šieste kolo testovania na COVID-19.

Testovanie v strojárňach.

Armáda posilnila odberové tímy, čakanie na odbery by sa malo skrátiť

Minister obrany prosí ľudí z okresov mimo Oravy a Bardejova, aby nechodili na testovanie.

V Dolnom Kubíne pri mestskom kultúrnom stredisku sa už na testovanie nečaká.

Záujem o testovanie je veľký aj v sobotu

Ľudia začali vytvárať rady ešte pred otvorením odberných miestností.

Polovica z radu v Záskalí.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?