Varte s nami 27. decembra: Cestoviny s paradajkami a cuketou

Pozrite sa, čo vám na dnes poradili variť študenti a učitelia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: pixabay)

Pórová polievka so zeleninou a vločkami

SUROVINY: 1 stredne veľký pór, hrsť mrazenej zeleniny, hrsť vločiek, 1,5 l

zeleninového vývaru, kúsok masla, soľ, štipka majoránu, petržlenová vňať

POSTUP: Na rezance nakrájaný pór speníme na masle. Potom pridáme zeleninu aj vločky a zalejeme zeleninovým vývarom. Povaríme, až kým polievka nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, majoránom a krátko povaríme. Hotovú polievku ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

Cestoviny s paradajkami a cuketou

SUROVINY: 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 800 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy, 1 menšia cuketa, 300 g ľubovoľných cestovín, rastlinný olej, 1 PL trstinového cukru, morská soľ, mleté čierne korenie, 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate, tvrdý syr

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

POSTUP: Nadrobno nakrájanú cibuľku i cesnak opečieme na panvici na oleji. Potom pridáme paradajky z konzervy, očistenú na kocky nakrájanú cuketu, trstinový cukor, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Omáčku dusíme na miernom plameni asi 30 minút, kým trochu nezhustne. Medzitým si uvaríme
vo vriacej osolenej vode cestoviny.

Uvarené a scedené cestoviny premiešame s pripravenou omáčkou. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným tvrdým syrom.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kačacie prsia so zázvorom Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte sa nami 25. decembra: Hus na víne Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Plnený kapor so zemiakovou kašou Čítajte 

Autor: Stredná odborná škola obchodu, služieb, Dolný Kubín

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Varte s nami
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 942
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 076
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 5 971
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 096
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 795
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 598
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 418
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu