Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky
TIP NA DOBRÉ JEDLO

Varte s nami na Silvestra: Napríklad aj lávový koláč

Pozrite sa, aký recept pre vás na dnes pripravili študenti Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: PIXABAY)

Silvester - 31. december

Na začiatok slávnostného večera niečo tekuté... Cosmopolitan povzbudí vaše telo aj chuť do jedla.

Cosmopolitan

SUROVINY: 4 cl Lemon vodky, 1,5 cl Cointreau (alebo iný pomarančový likér), 1.5 cl limetkovej šťavy, 3 cl brusnicového džúsu.

Postup: Všetky ingrediencie zmiešame v šejkri s kockami ľadu a precedíme do zachladeného pohára. Zdobíme plátkom limetky.

Kačacie prsia s cviklovým pyré a šípkovou omáčkou, doplnené glazovaným feniklom a lupeňmi mandlí

SUROVINY: 450 g kačacie prsia, 350 g cvikla, 4 cl smotana na varenie, 40 g fenikel, 50 g maslo, 10 g cibuľa, 80 g šípkový džem, soľ, biele mleté korenie, sušený zázvor, šťava z čerstvého zázvoru, škorica, ružové víno, lupene mandlí, kryštálový cukor, Demänovka

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: V teflónovej panvici opražíme kačacie prsia kožou dole dočervena. Mäso dochutíme soľou, obrátime a opečieme druhú stranu. Potom prsia vložíme do vyhriatej rúry na 55°C a pečieme 1-2 hodiny (záleží od veľkosti a hrúbky mäsa). Očistenú cviklu nakrájame na kocky a dusíme na cibuľovom základe do mäkka. Udusenú cviklu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, pridáme smotanu. Do panvičky s vodou pridáme šípkový džem, šťavu zo zázvoru, ružové víno, trochu masla a necháme redukovať. Dochutíme soľou, bielym korením, škoricou a sušeným zázvorom. Fenikel glazujeme v roztoku zo skaramelizovaného cukru, ananásového džúsu a Demänovky.

Lávový koláč

SUROVINY: 150 g mliečna čokoláda, 90 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 100 g polohrubá múka, 2 ks vajce, 2 ks vaječné žĺtky, 30 g čerstvá rebarbora, med, ananásový džús, glukózový cukor, Demänovka

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, do ktorého pridáme mliečnu čokoládu. Z vajec vyšľaháme penu a pridáme cukor, múku a na záver vmiešame rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes vkladáme do maslom vymastených silikónových formičiek a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 180°C približne 8 minút. V panvičke rozpustíme med, pridáme ananásový džús a Demänovku, necháme redukovať, kým nevznikne hustá omáčka, v ktorej potom glazurujeme na kocky nakrájanú rebarboru. Hotový dezert posypeme glukózovým cukrom a servírujeme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Husacia pečeň s flambovaným ovocím Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Roládky zo špenátovej omelety a kozieho syra Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Máte problémy s trávením? Známy gastroenterológ radí ako na ne
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny
  3. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí
  4. Vyšperkujte Vianoce - tipy na vianočné darčeky
  5. Manažér, Redaktor, Psychológ či Vedec? MY sme READY – a TY?
  6. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  7. Štúdium ekológie, dizajnu či tech-inovácií je životný štýl
  8. Maturuješ? Vyber si oblasť uplatnenia a študuj čo ťa baví!
  9. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  10. Zdravé varenie: zábava pre celú rodinu
  1. Changes to the System of Remedies under the Amendment to the PPL
  2. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  3. Máte problémy s trávením? Známy gastroenterológ radí ako na ne
  4. Zdravé varenie: zábava pre celú rodinu
  5. Venujte na Vianoce darček plný informácií
  6. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  7. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  8. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  9. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  10. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 32 742
  2. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 16 003
  3. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 14 919
  4. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 13 422
  5. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 9 278
  6. Aká je chémia vôní 9 259
  7. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 9 256
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 639
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 487
  10. Bývanie v meste predlžuje život 8 033
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Varte s nami

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Stretla sa partia svätcov, napriek opatreniam

Ako dlho budú pokope, zatiaľ nevedia.

Diela z kamenárskeho plenéra v Oravskom Bielom Potoku.

Peter Sopúch o Petržalke: Krásne dva roky, vždy mám zimomriavky

Stal sa dvakrát majstrom Slovenska, i keď do Ružomberka nechcel ísť.

Peter Sopúch v drese Petržalky.

Andrej Košarišťan: Z Jágra stále cítiť, že je najväčší hráč histórie

Oravský brankár si v Česku zvyká na novú súťaž pomalšie, ako si myslel.

Andrej Košarišťan zatiaľ odchytal za Kladno sedem súťažných zápasov.

Nakreslite nám Vianoce, tešíme sa na vaše dielka

Tešíme sa na každé dielko – malé i veľké, maľbu, kresbu, písané, vyrobené z hocičoho.

Nakreslite nám Vianoce.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Starostka Kuneradu čelila odvolávaniu. Referendum nebolo platné

Kavecká podala oznámenie na Generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a poškodzovania cudzích práv.

V Kysuckom Novom Meste majú unikátny adventný veniec

Ide pravdepodobne o najväčší adventný veniec v Žilinskom kraji. Jeho výška je až 3,5 metra. Na jeho výzdobe pracovalo osem ľudí počas niekoľkých týždňov.

AKTUALIZOVANÉ o 20.14 - doplnené o vyjadrenie Arriva Nitra

Nitra vybrala nového dopravcu, Arriva v súťaži neuspela

Dvaja neúspešní účastníci súťaže môžu podať námietky.

Zlatomoravský vajda zomrel. Ešte bude mela, hovoria miestni

Podľa ľudí blízkych komunite ešte nie je isté, kto ho nahradí.

Už ste čítali?