Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
TIP NA DOBRÉ JEDLO

Varte s nami na Silvestra: Napríklad aj lávový koláč

Pozrite sa, aký recept pre vás na dnes pripravili študenti Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

Ilustračné foto.(Zdroj: PIXABAY)

Silvester - 31. december

Na začiatok slávnostného večera niečo tekuté... Cosmopolitan povzbudí vaše telo aj chuť do jedla.

Cosmopolitan

SUROVINY: 4 cl Lemon vodky, 1,5 cl Cointreau (alebo iný pomarančový likér), 1.5 cl limetkovej šťavy, 3 cl brusnicového džúsu.

Postup: Všetky ingrediencie zmiešame v šejkri s kockami ľadu a precedíme do zachladeného pohára. Zdobíme plátkom limetky.

Kačacie prsia s cviklovým pyré a šípkovou omáčkou, doplnené glazovaným feniklom a lupeňmi mandlí

SUROVINY: 450 g kačacie prsia, 350 g cvikla, 4 cl smotana na varenie, 40 g fenikel, 50 g maslo, 10 g cibuľa, 80 g šípkový džem, soľ, biele mleté korenie, sušený zázvor, šťava z čerstvého zázvoru, škorica, ružové víno, lupene mandlí, kryštálový cukor, Demänovka

Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: V teflónovej panvici opražíme kačacie prsia kožou dole dočervena. Mäso dochutíme soľou, obrátime a opečieme druhú stranu. Potom prsia vložíme do vyhriatej rúry na 55°C a pečieme 1-2 hodiny (záleží od veľkosti a hrúbky mäsa). Očistenú cviklu nakrájame na kocky a dusíme na cibuľovom základe do mäkka. Udusenú cviklu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, pridáme smotanu. Do panvičky s vodou pridáme šípkový džem, šťavu zo zázvoru, ružové víno, trochu masla a necháme redukovať. Dochutíme soľou, bielym korením, škoricou a sušeným zázvorom. Fenikel glazujeme v roztoku zo skaramelizovaného cukru, ananásového džúsu a Demänovky.

Lávový koláč

SUROVINY: 150 g mliečna čokoláda, 90 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 100 g polohrubá múka, 2 ks vajce, 2 ks vaječné žĺtky, 30 g čerstvá rebarbora, med, ananásový džús, glukózový cukor, Demänovka

Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, do ktorého pridáme mliečnu čokoládu. Z vajec vyšľaháme penu a pridáme cukor, múku a na záver vmiešame rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes vkladáme do maslom vymastených silikónových formičiek a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 180°C približne 8 minút. V panvičke rozpustíme med, pridáme ananásový džús a Demänovku, necháme redukovať, kým nevznikne hustá omáčka, v ktorej potom glazurujeme na kocky nakrájanú rebarboru. Hotový dezert posypeme glukózovým cukrom a servírujeme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Husacia pečeň s flambovaným ovocím Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Roládky zo špenátovej omelety a kozieho syra

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  5. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  9. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  10. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Brieždenie pod lomenicou
  3. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  4. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  5. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  8. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  9. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  10. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 894
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 238
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 423
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 075
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 537
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 940
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 357
  8. Najužitočnejšia appka 4 136
  9. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 895
  10. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 2 551

Téma: Varte s nami


Hlavné správy z MY Orava

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s mojimi vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz budeme musieť vycestovať. Opäť do Tatralandie.

Cesta do budúcnosti sa začne zajtra v Žiline

Zaujíma vás, kto bude financovať výstavbu ciest po skončení eurofondov? Alebo, či sa na koľajnice vráti nákladná doprava? Počuli ste už niečo o lacnej regionálnej leteckej doprave a či ju budeme môcť aj využívať? Na tieto, ale aj iné otázky odpovie medzinárodná konferencia Doprava 2018, ktorá bude zajtra v Žiline.

Dovtedy posledný tím súťaže nečakane vyhral v Námestove

Oravské Veselé predviedlo s Lučencom výborný futbal.

Obedy zadarmo? Ako to vidia Oravci (+ anketa)

Starostom, riaditeľom škôl aj vedúcim jedální sa nepáči, že vláda chce zaplatiť len potraviny, ostatné náklady má znášať samospráva. Navyše, kde uch uvaria a vydajú?

Bobrovu sa oplatilo bojovať do posledných sekúnd

Dolný Kubín odohral v priebehu uplynulého týždňa dva duely. Z gólu sa však netešil.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Začala sa dražba pozemkov pre výstavbu rodinných domov

Prvý majiteľ sa teší zo svojho nového pozemku, stačilo mu prihodiť dvetisíc eur.

Cestujúcich v okolí Prievidze kontroloval nezvyčajný revízor (+FOTO)

Úlohou netradičného revízora bolo priniesť dobrú náladu do modrých autobusov. Zhostil sa jej známy herec.

Vybrali SME

Už ste čítali?