Varte s nami na Silvestra: Napríklad aj lávový koláč

Pozrite sa, aký recept pre vás na dnes pripravili študenti Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: PIXABAY)

Silvester - 31. december

Na začiatok slávnostného večera niečo tekuté... Cosmopolitan povzbudí vaše telo aj chuť do jedla.

Cosmopolitan

SUROVINY: 4 cl Lemon vodky, 1,5 cl Cointreau (alebo iný pomarančový likér), 1.5 cl limetkovej šťavy, 3 cl brusnicového džúsu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Všetky ingrediencie zmiešame v šejkri s kockami ľadu a precedíme do zachladeného pohára. Zdobíme plátkom limetky.

Kačacie prsia s cviklovým pyré a šípkovou omáčkou, doplnené glazovaným feniklom a lupeňmi mandlí

SUROVINY: 450 g kačacie prsia, 350 g cvikla, 4 cl smotana na varenie, 40 g fenikel, 50 g maslo, 10 g cibuľa, 80 g šípkový džem, soľ, biele mleté korenie, sušený zázvor, šťava z čerstvého zázvoru, škorica, ružové víno, lupene mandlí, kryštálový cukor, Demänovka

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V teflónovej panvici opražíme kačacie prsia kožou dole dočervena. Mäso dochutíme soľou, obrátime a opečieme druhú stranu. Potom prsia vložíme do vyhriatej rúry na 55°C a pečieme 1-2 hodiny (záleží od veľkosti a hrúbky mäsa). Očistenú cviklu nakrájame na kocky a dusíme na cibuľovom základe do mäkka. Udusenú cviklu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, pridáme smotanu. Do panvičky s vodou pridáme šípkový džem, šťavu zo zázvoru, ružové víno, trochu masla a necháme redukovať. Dochutíme soľou, bielym korením, škoricou a sušeným zázvorom. Fenikel glazujeme v roztoku zo skaramelizovaného cukru, ananásového džúsu a Demänovky.

Lávový koláč

SUROVINY: 150 g mliečna čokoláda, 90 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 100 g polohrubá múka, 2 ks vajce, 2 ks vaječné žĺtky, 30 g čerstvá rebarbora, med, ananásový džús, glukózový cukor, Demänovka

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, do ktorého pridáme mliečnu čokoládu. Z vajec vyšľaháme penu a pridáme cukor, múku a na záver vmiešame rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes vkladáme do maslom vymastených silikónových formičiek a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 180°C približne 8 minút. V panvičke rozpustíme med, pridáme ananásový džús a Demänovku, necháme redukovať, kým nevznikne hustá omáčka, v ktorej potom glazurujeme na kocky nakrájanú rebarboru. Hotový dezert posypeme glukózovým cukrom a servírujeme.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 30. decembra: Husacia pečeň s flambovaným ovocím Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 29. decembra: Roládky zo špenátovej omelety a kozieho syra Čítajte 

Autor: SSŠ EDUCO, Slanická osada, Námestovo

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Ilustračné foto.

V jednom úseku sa uvoľnila skala.


Ján Maslo.

Ján Maslo bude pokračovať ako tréner.


TASR
Pri výstavbe školičiek v 70. rokoch minulého storočia a úpravách okolia pomáhali rodičia i deti.

Jedna už nestojí, v druhej sú sklady.


Kadetky Tvrdošína vďačia za postup aj skvelým rodičom.

Kadetky Tvrdošína si zahrajú prvú ligu.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu