Varte s nami 28. decembra: Vianočná hríbová polievka a sviečkovica zaujímavo

Nechce sa vám rozmýšľať nad tým, čo dnes variť? Nechajte sa inšpirovať našou ponukou.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: PIXABAY)

Aj na dnes ponúkame tip na dobré jedlo v podaní žiakov Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

28. december

Vianočná hríbová polievka

Suroviny: 400 g zemiakov, 150 g čerstvých húb, 50 g sušených húb,

3 dl smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 4 bobkové listy, soľ, kôpor, ocot podľa chuti.

Postup: Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme 1,5 l vody. Pridáme nakrájané čerstvé a sušené huby a bobkový list, osolíme. Povaríme, kým zemiaky nezmäknú.
Polievku zahustíme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
Pridáme na drobno nasekaný kôpor a dochutíme octom.

SkryťVypnúť reklamu

Údená plnená panenská sviečkovica s kukuričnou polentou, doplnená drienkovou omáčkou a blanšírovanou zeleninou

Suroviny: 150 g údenej plnej panenskej sviečkovice, 30 g kukuričnej kaše, soľ, korenie, 30 g drienkového džemu, 3 cl vývaru, 20 g masla, 30 g feniklu, 2 g baby mrkvy, jedlé kvety.

Postup: Do hrnca vlejeme vývar a pomaly primiešavame kukuričnú kašu do zhustnutia, pridáme soľ a korenie. Do panvičky dáme vývar, pridáme drienkový džem, soľ, korenie a redukujeme do zhustnutia. Sparením pripravíme zeleninu, dochutíme soľou a korením. Plnenú, údenú panenskú sviečkovicu pečieme pri teplote 160°C 45 minút, po upečení nakrájame na plátky a s prílohou servírujeme na tanier.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 27. decembra: Pečená krkovička s čím? Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 26. decembra: Kuracie stehná glazované medom Čítajte 

Prečítajte si tiež: Varte s nami 25. decembra: Medvedia rybacia polievka Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami 24. decembra: Pečený kapor s čiernou omáčkou Čítajte 

Autor: SSŠ EDUCO Slanická osada, Námestovo

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 298
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 561
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 334
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 424
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 527
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 237
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 568
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu