Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Úspešní kuchári a baristi

Na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro Cup sa opäť stretli odborníci, aby prezentovali dôležitosť a krásu gastronomického remesla. Oravská škola SSOŠ EDUCO Slanická osada nesmela chýbať.

Úspešní študenti.Úspešní študenti. (Zdroj: EDUCO)

NÁMESTOVO/BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.

Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.

Skryť Vypnúť reklamu

Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.

V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.

Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.

Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.

Skryť Vypnúť reklamu

V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.

Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.

Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.

Skryť Vypnúť reklamu

Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.

V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.

Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.

Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.

V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.

Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 38 061
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 36 547
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 895
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 242
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 993
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 8 636
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 325
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 935
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 726
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 625
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

V Zábiedove skončilo približne sedemtisíc ton úletu.

V katastri Hladovky a Zábiedova skončilo 32-tisíc ton úletu z OFZ Istebné. Inšpekcia životného prostredia tvrdí, že nesprávnym skladovaním a uložením sa z neho stal nebezpečný odpad.

8 h
V roku 2019 sa v Novoti narodilo 81 detí, minulý pribudlo 71 novorodencov.

Novoť sa rozrastá, v dedine chýbajú nájomné byty

22. jan
Jedno srdce je v centre mesta.

Ich obsah pomôže aj ľuďom v núdzi.

21. jan
Michal Suroviak začal s maratónmi vo veku 45 rokov.

Prvý maratón chcel odbehnúť v Košiciach a študentský sen si aj splnil.

20. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

21 h

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

22. jan

Policajti začnú novú technológiu využívať od soboty.

19 h

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?