Nedeľa, 24. jún, 2018 | Meniny má Ján

Úspešní kuchári a baristi

Na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro Cup sa opäť stretli odborníci, aby prezentovali dôležitosť a krásu gastronomického remesla. Oravská škola SSOŠ EDUCO Slanická osada nesmela chýbať.

Úspešní študenti.(Zdroj: EDUCO)

NÁMESTOVO/BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.

Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.

V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.

Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.

Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.

V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.

Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.

Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.

Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.

V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.

Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.

Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.

V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.

Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  3. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  4. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  7. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  10. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 27 007
  2. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 8 946
  3. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 367
  4. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 7 299
  5. Kreditná karta – áno alebo nie 7 273
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 6 341
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 689
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 4 839
  9. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou 4 584
  10. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 3 962

Hlavné správy z MY Orava

Z malého Maroša Baňasa sa stáva veľký herec

Osemročný Dolnokubínčan je jednou z postáv populárneho televízneho seriálu, no zahral si aj malého Fantomasa. Minulý týždeň skončila prvá séria Oteckov a Maroš už natáča diely druhej. Na televíznych obrazovkách ju uvidíme po letnej prestávke.

Dolnokubínčania sa bavili na korčuliach

Za posledných šesť ročníkov sa podaril najlepší výsledok.

Hôr sa netreba báť, no vyžadujú úctu a pokoru (rozhovor)

Horskí záchranári zazimovali lyže a skútre, vytiahli nosidlá, laná a trekové topánky. Náročná zimná sezóna skončila, začína letná. A s ňou celkom iné, nemenej náročné výjazdy na pomoc zblúdilým či raneným turistom.

Oravských dobrovoľníkov pochválili aj Američania

Súťaž družstiev prvej pomoci dospelých preverí vedomosti a schopnosti ľudí poskytnúť prvú predlekársku pomoc.

Bolo im tam fajn, no hore viedlo veľa schodov

Dôchodcovia vymenili prepožičané priestory na poschodí hasičskej zbrojnice za celkom nové, na prízemí kultúrneho domu.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin bude mať chodníkovú fontánu s farebnými tryskami

​​​​​​​Obyvatelia martinskej časti Sever sa konečne dočkali zbúrania schátralej nebezpečnej fontány. Osadia im tam moderný typ.

V Čadci súťažili vo varení kotlíkového guláša

Čadčiansky kotlík zapísal už svoje siedme pokračovanie. Ponúkame vám fotogalériu z už tradičnej súťaže.

UEFA omilostila Spartak Trnava, doma bez divákov si zahrá iba v jednom dueli

Fanúšikovia Spartaka Trnava sa iba pred nedávnom dozvedeli túto skvelú správu.

Zachránila topiace sa dievča, no ona šťastie nemala

Saška Nociarová, nositeľka zlatého záchranárskeho kríža, je už päť rokov v bdelej kóme.

Vybrali SME



Už ste čítali?