NÁMESTOVO/BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.
Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.
Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.
V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.
Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.
Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.
V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.
Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.BRATISLAVA. Kuchárske zručnosti predviedli pred očami návštevníkov, prísnej poroty, ale aj slanických fanúšikov na 5. ročníku celoštátnej súťaže Gastro Junior-Skills Slovakia v odbore kuchár dvaja študenti z 2. B triedy. Adam Lovas a Jakub Dudek boli najmladšími súťažiacimi v kategórii junio-rov a svojím výkonom výrazne prekvapili porotu.
Adam Lovas pripravoval prepelicu v marináde s whisky na zeleninovom základe, k tomu kukuričnú polentu, tekvicu na mede a pomarančovej šťave a zeleninovú omáčku s whisky. Jakub zaujal prepelicou v slaninovom kabátiku, k nej pridal zapekané zemiaky so špenátom, zeleninové pyré a dubákovú omáčku. Za svoje zručnosti získali striebornú medailu.
Podobne úspešne si počínal študent 4. A triedy Matej Žofčík, ktorý reprezentoval Slanicu v dvoch disciplínach.
V súťaži mladých baristov Slovak barista cup junior 2016 pripravoval Matej v časovom limite 10 minút espresso, cappuccino, k tomu dva voľné kávové nápoje a v celkovom hodnotení sa umiestnil na peknom piatom mieste.
Odborná porota hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale predovšetkým kvalitu pripravovaných káv. Súťažiaci museli dodržať dobu extrahovania kávy, ktorá musí mať správnu penu, a samozrejme hodnotila aj predpísaný spôsob servírovania.
Jednoducho povedané, nebolo to vôbec jednoduché, no Matej Žofčík to úspešne zvládol. V súťaži mladých barmanov juniorov 2. Master cup 77 2016 pripravoval k aperitívny miešaný nápoj Before dinner coctail, ktorého základom bola Goral Vodka Master 77.
V tejto súťaži odborná komisia hodnotila nielen techniku prípravy nápoja, ale aj prípravu dekorácie. Súťažiaci museli v časovom limite piatich minút pripraviť tri porcie daného nápoja.
Aj v tejto kategórii sa Matej úspešne presadil a za svoj výkon získal bronzovú medailu.
Autor: ľs