Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ XIV.

Dnes varí Michal Zaťko, Hotel Roháč, Trstená

Na sviatok Troch kráľov ponúkame rybu typickú pre tento región. Príprava nie je zložitá a suroviny použité v tomto recepte sú ľahko dostupné.

Filet zo pstruha, pečený na masle prekladaný špenátom a slaninkou, pečené zemiaky v šupke

Postup: Slaninku nakrájame na tenké prúžky, opečieme, pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak. Spolu orestujeme. Pridáme špenát a krátko podusíme. Filety zo pstruha ochutíme rascou, soľou a čiernym korením a opečieme na masle. Následne opečený filet prekryjeme zmesou so špenátu a preložíme druhým filetom. Servírujeme so zemiakmi varenými v šupke, ktoré opečieme na masle.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  3. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  4. Najužitočnejšia appka
  5. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  7. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  8. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  9. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  10. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 26 268
  2. Najužitočnejšia appka 15 129
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 011
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 216
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 7 952
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 659
  7. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 6 113
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 217
  9. Osem dovolenkových destinácii, kde leto ešte nekončí 3 049
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Hlavné správy z MY Orava

Problém vyriešený: Pastiersku kolibu sleduje kamera

Vandali, ktorí sa schádzajú v areáli skanzenu v centre dediny, už neporiadok robiť nebudú.

Jedni sekali drevo, druhí držky, cibuľu a zemiaky

Okolie Františkovej huty sa zaplnilo vôňou držkovej polievky a práve napíleného dreva.

Starosta Bzín sa musel vzdať svojej funkcie

Ján Beňuš sedel na stoličke hlavného predstaviteľa obce štyri volebné obdobia. Piatykrát už kandidovať nemôže.

Auto urobilo dieru do betónového plota

Vodič Golfu nezvládol jazdu nočnou Veličnou, dostal sa mimo vozovky na miesto, odkiaľ už niet návratu.

Sršne sú aj na Orave, no ľudia s nimi hasičov nezaťažujú

Tento rok extrémne narástol počet výjazdov hasičov k likvidácii hmyzu. Oravci sú však uvedomelí. Hasičov volajú len v súrnych prípadoch.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Trenčín nie je pripravený hrať skupinu Európskej ligy, tvrdí Rybníček

Vypadnutie z Európskej ligy vníma ako dobrý koniec.

V nemocnici zomrela od smädu. Nemala ani sedem rokov

Prípad Niny Chuchelovej rieši už aj Generálna prokuratúra.

Huby by sa nemali odrezávať. Sušiť ich treba na site či záclone, radí odborníčka

Stalo sa vám niekedy, že sa vám pokazili huby v mrazničke alebo splesniveli sušené hríby? Odborníčka okrem toho, ako správne huby zbierať, vysvetlila aj to, ako ich správne spracovať. Vyskúšali ste už hubový prášok?

Vybrali SME

Už ste čítali?