Grilovaný filet zo zubáča na zeleninovom kus-kuse
Suroviny: Filety zubáča 1 kg, olivový olej 0,1 l, morská soľ 0,03 kg, korenie farebné mleté 0,01 kg
Zeleninový kus kus: Kus kus 0,25 kg, olivový olej 0,05 l, ozleninový vývar 0,05 l, cibuľa červená 0,05 kg, cuketa 0,1 kg, baklažán 0,1 kg, šampiňóny čerstvé 0,05 kg, paprika farebná 0,1 kg, cherry paradajky 0,05 kg, bazalkové pesto 0,02 l, čerstvá petržlenová vňať
Postup: Kus kus si zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Po sparení (5-10 min.) ho premiešame a necháme vychladnúť. Na rozohriatom olivovom oleji si krátko orestujeme na drobno nakrájanú červenú cibuľu, farebnú papriku, cuketu, šampiňóny, baklažán a cherry paradajky, primiešame kus kus, krátko prehrejeme a dochutíme pestom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Na rozohriatom olivovom oleji si opečieme filety zubáča a dochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením. Lahodnosť zubáča docielime s maslom vymiešaným s citrónovou kôrou a bylinkami.