Teľacie líčka na červenom víne s dubákovou omáčkou a zemiakovo-petržlenovým pyré
Suroviny: teľacie líčka 500g, koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler - pokrájané na kocky 2 hrnčeky, fenikel 1ks, cibuľa 1ks, zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu zviazané niťou, maslo 1 lyžica, celé čierne korenie, bobkový list, nové korenie, čierne korenie, soľ, kvalitný rajčinový pretlak 1lyžica, červené víno 1 hrnček, voda
Postup: Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky, pridáme fenikel a opečieme na masle. Pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list. Vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme a osolíme. Nakrájame fenikel a cibuľu, opečené mäso vyberieme z panvice a vsypeme pokrájaný fenikel a cibuľu. Pridáme rajčinový pretlak a červené víno (na 1 kg mäsa približne pol litra vína). Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme k varu. Potom priložíme späť mäso, zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu. Dusíme na miernom ohni alebo pečieme v rúre na 160°C asi 1 hodinu.
Zemiakovo-petržlenové pyré: Mixérom rozmixujeme uvarené zemiaky a petržlen, aby vzniklo hladké pyré. Pridáme smotanu a maslo. Dochutíme soľou, korením a drveným feniklom.
Omáčka: Nakrájanú slaninu a šalotku pokrájanú na väčšie kusy orestujeme na panvici, pridáme nakrájané dubáky, vetvičku tymianu, zalejeme červeným vínom, ktoré necháme úplne vyvariť. Pridáme precedený vývar z líčok a nakoniec pridáme samotné líčka. Varíme, kým omáčka trošku zhustne, teda dosiahne konzistenciu redšieho karamelu.