Nedeľa, 21. október, 2018 | Meniny má Uršuľa
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ VI.

Dnes varí Rado Kubalák, Penzión Pohoda, Krušetnica

29. december - Šéfkuchár odporúča netradičnú kombináciu bravčovej panenky, syra, červeného vína a čokolády.

Odporúča šéfkuchár z Pohody.(Zdroj: PENZIÓN POHODA)

Šéfkuchár odporúča netradičnú kombináciu bravčovej panenky, syra, červeného vína a čokolády.

Bravčová panenka v bylinkovom kabáte na zelerovom pyré s parmesánom, restovanými hubami na masle a redukciou červeného vina a čokolády

Suroviny: 200 g panenka, 100 g zeleru, 100 g zemiakov, 100 g huby, maslo, bylinky, tuk, soľ, korenie, cesnak, 4 cl červeného vina, 5 g 80% čokolády, 30 g nastrúhaný parmesán

Postup: Panenku sprudka opečieme, osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry 200 stupňov na 6-8 min.

Očistený zeler a zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, vyšľaháme na kašu a dochutíme.

Po upečení panenku obalíme v čerstvých nasekaných bylinkách bazalke, kôpre, pažítke a petržlenovej vňati.

Nakrájané huby orestujeme na masle a dochutíme soľou, korením a cesnakom.

Víno zredukujeme približne na 1 polievkovú lyžicu a pridáme čokoládu.

Dobrú chuť praje Rado Kubalák, Penzión Pohoda, Krušetnica

Čo už šéfkuchári v tejto sérii varili?

24. decembra

25. decembra

26. decembra

27. decembra

28. decembra

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Virtuálne sídlo v Bratislave
  2. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  3. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  4. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  5. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  6. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  7. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  8. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  9. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 083
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 981
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 485
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 733
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 843
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 599
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 250
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 164
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 6 161
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 956

Hlavné správy z MY Orava

Je doma a vidí, čo sa na ulici deje. Boli podozriví

Hornooravci upozorňujú na podozrivé dvojice pohybujúce sa po uliciach Námestova a okolitých dedín.

Zvuk zbíjačiek na chvíľu nahradil detský plač

Robotníci začali pracovať na rozsiahlej prestavbe trstenskej gynekológie. Ide o najväčšiu investičnú akciu od postavenia nemocnice.

Skús raz a miluješ navždy. Oravci si už Košice zaľúbili

Šesťdesiatnik zo Zuberca trénoval po práci aj o deviatej večer, aby bol pripravený na prvý cestný maratón.

Oravské školy sa zapojili do celoslovenskej ligy

V Oravskom Podzámku sa odohral prvý turnaj. Hralo sa pod holým nebom.

Srňacie je zdrojom zaujímavých informácií

Knihu Srňacie v premenách času pokrstili kamienkami z cesty.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vybrali SME

Už ste čítali?