Dnes varí Rado Kubalák, Penzión Pohoda, Krušetnica

29. december - Šéfkuchár odporúča netradičnú kombináciu bravčovej panenky, syra, červeného vína a čokolády.

Odporúča šéfkuchár z Pohody.Odporúča šéfkuchár z Pohody. (Zdroj: PENZIÓN POHODA)

Šéfkuchár odporúča netradičnú kombináciu bravčovej panenky, syra, červeného vína a čokolády.

Bravčová panenka v bylinkovom kabáte na zelerovom pyré s parmesánom, restovanými hubami na masle a redukciou červeného vina a čokolády

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Suroviny: 200 g panenka, 100 g zeleru, 100 g zemiakov, 100 g huby, maslo, bylinky, tuk, soľ, korenie, cesnak, 4 cl červeného vina, 5 g 80% čokolády, 30 g nastrúhaný parmesán

Postup: Panenku sprudka opečieme, osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry 200 stupňov na 6-8 min.

SkryťVypnúť reklamu

Očistený zeler a zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, vyšľaháme na kašu a dochutíme.

Po upečení panenku obalíme v čerstvých nasekaných bylinkách bazalke, kôpre, pažítke a petržlenovej vňati.

Nakrájané huby orestujeme na masle a dochutíme soľou, korením a cesnakom.

Víno zredukujeme približne na 1 polievkovú lyžicu a pridáme čokoládu.

Dobrú chuť praje Rado Kubalák, Penzión Pohoda, Krušetnica

Čo už šéfkuchári v tejto sérii varili?

24. decembra

25. decembra

26. decembra

27. decembra

28. decembra

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 943
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 440
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 141
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 455
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 343
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 289
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Dovolenka nemusí vždy znamenať more a dlhé lety. Slovensko je krajina, ktorá dokáže milo prekvapiť svojou rozmanitosťou, pohostinnosťou aj množstvom zážitkov na dosah ruky.


Vizualizácia - Fiesta most

Most, ktorý spájal a opäť bude spájať. Po rokoch, keď slúžil iba na presun chodcov a cyklistov, sa starý železničný most v Trenčíne mení na Fiesta most.


Tvrdošín sa tešil z tretieho víťazstva z posledných štyroch zápasov.

Oravská Jasenica cez víkend nehrala.


Ak milujete historické vozidlá, tento týždeň si prídete na svoje na 10. podujatí Oravský veterán.

Podujatia, turistické akcie, kiná, múzeá aj výstavy.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu