Prečo toto jedlo práve na Štefana? Po prejedaní sa údeninou či bravčovinou si pripravíme ľahšie stráviteľnú hovädzinu.
Štefánska roštenka

Prečo toto jedlo práve na Štefana? Po prejedaní sa údeninou či bravčovinou si pripravíme ľahšie stráviteľnú
Suroviny: 4 x 200 g hovädzej roštenky, 1 dcl oleja, 1 PL horčice, soľ, čierne mleté korenie, trošku cesnaku, worcester, hladká múka, voda, solamyl na zahustenie šťavy, slaninka opečená, cibuľa, 3 PL brusníc, 4 ks koliesok citróna.hovädzinu.
Postup: Roštenku nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, worcestrom, cesnakom, poprášime hladkou múkou a opečieme na horúcom oleji. Po opečení rezne vyberieme a dáme na tanier. Nakrájame cibuľu, ktorú popražíme vo výpeku. Pridáme opečenú roštenku, podlejeme vývarom, dusíme do mäkka. Hotové jedlo dochutíme podľa vlastnej chuti a zahustíme solamylom. Slaninu nakrájame a opečieme na kohútika. Nakoniec na každú roštenku dáme opečenú slaninu. Jedlo ozdobíme kolieskom citróna s brusnicami. Štefánsku hovädziu roštenku podávame s dusenou ryžou.
Mária Vitanovcová, Penzión Šindľovec, Zverovka