Piatok, 19. október, 2018 | Meniny má Kristián
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ II.

Dnes varí Ivan Danko, Reštaurácia Marína, Dolný Kubín

25. december - Na Prvý sviatok vianočný odporúčam ísť na obed k svokre. Ak sa rozhodnete variť doma, po štedrej večeri ponúkame niečo ľahšie stráviteľné.

Na Prvý sviatok vianočný odporúčam ísť na obed k svokre. Ak sa rozhodnete variť doma, po štedrej večeri ponúkame niečo ľahšie stráviteľné.

Opekance s bryndzou, maslom a pažítkou

Suroviny: 250 g polohrubej múky, 25 g droždia, 0,15 dl vlažnej vody, 1 vajce,1 kávová lyžička kryštálový cukor, trošku soli

Postup: Vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť cca 30 minút. Vykysnuté cesto dáme na podložku, vyšúľame si pásy a krájame maličké kúsočky. Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Do vriacej osolenej vody vložíme upečené opekance a necháme prevrieť. Vyberieme na misku, pridáme 400 g bryndze a 150 g roztopeného masla, premiešame a posypeme najemno posekanou pažítkou

Článok pokračuje pod video reklamou

Ľahká kapustnica

Suroviny: 1 l kapustovej vody, 10 g sušených húb, 200 g mrkvy, 200 g cibule, 150 g masla, 100 g hladkej múky, cesnak, soľ, čierne korenie, celá rasca

Postup: V litri vody varíme mrkvu, cibuľu, cesnak, sušené huby a koreniny približne ½ hodiny. Pridáme kapustovú vodu, dochutíme soľou. Rozpražíme 150 g masla, do ktorého pridáme 100 g hladkej múky a dáme rozvariť do polievky. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, podľa potreby.

Filet z lososa s citrónovou omáčkou, bylinkovo-zemiakové knedličky

Nakrájame čerstvého lososa na porcie, osolíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom a na panvici opečieme na masle.

Omáčka: 100 g hladkej múky opečieme na panvici, pridáme maslo, smotanu, šťavu z 3 citrónov, biele víno 0,05 l. Soľ a trstinový cukor podľa potreby prevaríme a prelejeme opečeného lososa na tanieri.

Knedličky: 1 kg zemiakov uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Rozmixujeme, pridáme 1 vajce, 250 g polohrubej múky, nasekáme bylinky podľa chuti, aké ma kto rád. Vypracujeme hladké cesto, urobíme valček, zabalíme do potravinovej fólie a varíme 20 minút. Uvarené knedličky pokvapkáme maslom a posypeme čerstvo nasekanými bylinkami.

Múčnik: Zmes cereálií a šľahačky obalené v kokose v karamelovom klbku s horúcim lesným ovocím

250 g zmes cereálií s ovocím, orieškami – záleží od vašej chuti. Pridáme 200 ml 30-percentnej smotany na šľahanie a necháme 10 minút postáť. Vypracujeme guličky a obalíme ich v kokose Na panvičke roztopíme 5 PL trstinového cukru, pridáme 400 g zmes mrazeného lesného ovocia a krátko prehrejeme.

Dobrú chuť praje Ivan Danko, Reštaurácia Marína, Dolný Kubín

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  1. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  6. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  7. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  8. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  9. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 15 677
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 946
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 457
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 702
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 581
  6. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 8 471
  7. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 928
  8. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 924
  9. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 322
  10. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 5 556

Hlavné správy z MY Orava

Srňacie je zdrojom zaujímavých informácií

Knihu Srňacie v premenách času pokrstili kamienkami z cesty.

Čaká nás daždivý víkend. Na horách môže snežiť

Počas nadchádzajúceho víkendu bude slnka minimum.

Hviezdoslava zakryla plastová fólia. Čo sa deje?

Samospráva investuje peniaze do skrášlenia centra pod Oravským hradom.

Nina Hodoňová získala ďalšiu veľkú trofej

Oravská plavkyňa sa sústredí v príprave na zimné majstrovstvá.

Rabča už na jeseň o prvú priečku nepríde

Predposledné kolo 7. ligy prinieslo zaujímavé výsledky.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch (fotogaléria)

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

Na bystrickej cyklokomunikácii sa baví internet

Urobiť tak veľa chýb na necelých dvesto metroch trasy sa hádam ani nedá – tvrdí Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Európska komisia odobrila projekt výstavby D3 na Kysuciach

Dobrá správa prišla z Bruselu, peniaze sa ujdú aj diaľničnému úseku na Kysuciach.

Čaká nás daždivý víkend. Na horách môže snežiť

Počas nadchádzajúceho víkendu bude slnka minimum.

Vybrali SME

Už ste čítali?