Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ II.

Dnes varí Ivan Danko, Reštaurácia Marína, Dolný Kubín

25. december - Na Prvý sviatok vianočný odporúčam ísť na obed k svokre. Ak sa rozhodnete variť doma, po štedrej večeri ponúkame niečo ľahšie stráviteľné.

Na Prvý sviatok vianočný odporúčam ísť na obed k svokre. Ak sa rozhodnete variť doma, po štedrej večeri ponúkame niečo ľahšie stráviteľné.

Opekance s bryndzou, maslom a pažítkou

Suroviny: 250 g polohrubej múky, 25 g droždia, 0,15 dl vlažnej vody, 1 vajce,1 kávová lyžička kryštálový cukor, trošku soli

Postup: Vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť cca 30 minút. Vykysnuté cesto dáme na podložku, vyšúľame si pásy a krájame maličké kúsočky. Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Do vriacej osolenej vody vložíme upečené opekance a necháme prevrieť. Vyberieme na misku, pridáme 400 g bryndze a 150 g roztopeného masla, premiešame a posypeme najemno posekanou pažítkou

Skryť Vypnúť reklamu

Ľahká kapustnica

Suroviny: 1 l kapustovej vody, 10 g sušených húb, 200 g mrkvy, 200 g cibule, 150 g masla, 100 g hladkej múky, cesnak, soľ, čierne korenie, celá rasca

Postup: V litri vody varíme mrkvu, cibuľu, cesnak, sušené huby a koreniny približne ½ hodiny. Pridáme kapustovú vodu, dochutíme soľou. Rozpražíme 150 g masla, do ktorého pridáme 100 g hladkej múky a dáme rozvariť do polievky. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, podľa potreby.

Filet z lososa s citrónovou omáčkou, bylinkovo-zemiakové knedličky

Nakrájame čerstvého lososa na porcie, osolíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom a na panvici opečieme na masle.

Omáčka: 100 g hladkej múky opečieme na panvici, pridáme maslo, smotanu, šťavu z 3 citrónov, biele víno 0,05 l. Soľ a trstinový cukor podľa potreby prevaríme a prelejeme opečeného lososa na tanieri.

Skryť Vypnúť reklamu

Knedličky: 1 kg zemiakov uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Rozmixujeme, pridáme 1 vajce, 250 g polohrubej múky, nasekáme bylinky podľa chuti, aké ma kto rád. Vypracujeme hladké cesto, urobíme valček, zabalíme do potravinovej fólie a varíme 20 minút. Uvarené knedličky pokvapkáme maslom a posypeme čerstvo nasekanými bylinkami.

Múčnik: Zmes cereálií a šľahačky obalené v kokose v karamelovom klbku s horúcim lesným ovocím

250 g zmes cereálií s ovocím, orieškami – záleží od vašej chuti. Pridáme 200 ml 30-percentnej smotany na šľahanie a necháme 10 minút postáť. Vypracujeme guličky a obalíme ich v kokose Na panvičke roztopíme 5 PL trstinového cukru, pridáme 400 g zmes mrazeného lesného ovocia a krátko prehrejeme.

Dobrú chuť praje Ivan Danko, Reštaurácia Marína, Dolný Kubín

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Zelená Bratislava
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 19 954
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 17 163
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 284
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 504
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 11 786
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 182
  7. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 11 037
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 810
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 172
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 974
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Na Orave sa tvoria rady už od sobotňajšieho rána.

Vedenie strojární odporúča firmám testovanie zamestnancov

V Herne majú za sebou už šieste kolo testovania na COVID-19.

Testovanie v strojárňach.

Armáda posilnila odberové tímy, čakanie na odbery by sa malo skrátiť

Minister obrany prosí ľudí z okresov mimo Oravy a Bardejova, aby nechodili na testovanie.

V Dolnom Kubíne pri mestskom kultúrnom stredisku sa už na testovanie nečaká.

Záujem o testovanie je veľký aj v sobotu

Ľudia začali vytvárať rady ešte pred otvorením odberných miestností.

Polovica z radu v Záskalí.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V sobotu zachytili 1600 pozitívnych prípadov (minúta po minúte)

Na Orave bol o celoplošné testovanie na Covid-19 opäť záujem.

Nemocnica v Nitre má 104 infikovaných zamestnancov

Reprofilizovaných je už 92 lôžok. Na Zobor zatiaľ preložili trinásť ľudí, ktorí potrebujú doliečenie.

Padol ďalší rekord. V Trenčianskom kraji odhalili takmer 400 prípadov nákazy

Ide o pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR testov.

Už ste čítali?