Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ I.

Dnes varí Dušan Ilavský, hotel ALTIS Oravská Priehrada

24. december - Jedlo, ktoré vám ponúkam na Štedrý deň, vychádza z modernej gastronómie a je výživovo vyvážené.

Vhodné je pre ľudí, ktorí majú radi zmenu a chcú vyskúšať niečo nové aj počas tradičných sviatkov.

Šošovicový krém z červenej šošovice so sušenými slivkami a kyslou smotanou, doplnený strateným prepeličím vajcom

Suroviny: Červená šošovica, koreňová zelenina, biele korenie, soľ, cesnak, sušené slivky, cibuľa, maslo, kyslá smotana, citrón, med, prepeličie vajíčko

Postup: Cibuľu a zeleninu nakrájame na drobno, speníme na masle, pridáme nakrájané sušené slivky a červenú šošovicu. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď je šošovica a zelenina mäkká, zmixujeme ju tyčovým mixérom a dochutíme. Prepeličie vajíčko pripravíme na spôsob strateného vajca a podávame v polievke spolu s kyslou smotanou.

Skryť Vypnúť reklamu

Filet zo šťuky (môžeme použiť aj inú bielu rybu) na pomarančoch, doplnený tekvicovo paradajkovým tartarom, s limetkovou omáčkou a gratinovanými zemiakmi s kôprom

Suroviny: filet zo šťuky, soľ, pomaranč, rozmarín, maslo, biele víno, maslová tekvica, cherry paradajky, korenie, Grand Martini, olivový olej, zemiaky, tvrdý syr, smotana 33%, vajcia, kôpor, limetky, med

Postup: Filet si osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme pomarančom a necháme približne tri hodiny odležať. Potom sprudka opečieme na masle z obidvoch strán, podlejeme bielym vínom a necháme víno vyredukovať.

Tekvicu si očistíme, pokrájame na drobné kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, orestujeme na olivovom oleji, pridáme Grand Martini a na miernom ohni dusíme do polomäkka.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom pridáme nadrobno pokrájané cherry paradajky, necháme prevariť dve minúty a dochutíme. Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, osolíme, pridáme rozmarín, tvrdý syr, vajcia, smotanu a kôpor. Navrstvíme na pekáč a dáme piecť 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Do zvarenej smotany, pridáme šťavu s čerstvých limetiek a dochutíme soľou a medom. Na tanier si uložíme formičkou vykrojené upečené zemiaky, k nim navrstvíme filet zo šťuky a tartarom, pridáme omáčku.

Dobrú chuť praje Dušan Ilavský, hotel ALTIS Oravská priehrada


Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  3. Zázračná škola so zelenou strechou
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  7. Crème de la crème po slovensky
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 621
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 714
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 498
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 453
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 363
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 6 854
  7. Po Slovensku na motorke 6 123
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 5 487
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 269
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 3 892
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Staršie smetiarske auto malo viac ako 30 rokov a bolo poruchové, vymenili ho.

Novší model auta na zvoz smetí umožní okrem klasických 110-litrových nádob zbierať aj väčšie 240-litrové alebo 1100-litrové smetné nádoby.


1 h
Natieranie zábradlia na moste v Oravskej Porube.

O dôležitú spojnicu dediny s mestom sa postarali dobrovoľníci.


8 h
Ako si vybrať turistickú obuv? Poradí vám Lukáš Majerčák, expert z Intersportu.

Radí expert Lukáš Majerčák zo spoločnosti Intersport.


9 h

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


24 h

Mladý medveď navštevuje v dedine včelára.


6 h

Zásahový tím evidoval o výskyte medvedice v dedine vyše 70 hlásení a sťažností.


17. jún

Počet kolízií elektrokolobežiek s chodcami v Trnave stúpol, pribudli aj vážne zranenia.


17. jún

Už ste čítali?