Piatok, 21. september, 2018 | Meniny má Matúš
SVIATKY SO ŠÉFKUCHÁRMI ORAVSKÝCH REŠTAURÁCIÍ I.

Dnes varí Dušan Ilavský, hotel ALTIS Oravská Priehrada

24. december - Jedlo, ktoré vám ponúkam na Štedrý deň, vychádza z modernej gastronómie a je výživovo vyvážené.

Vhodné je pre ľudí, ktorí majú radi zmenu a chcú vyskúšať niečo nové aj počas tradičných sviatkov.

Šošovicový krém z červenej šošovice so sušenými slivkami a kyslou smotanou, doplnený strateným prepeličím vajcom

Suroviny: Červená šošovica, koreňová zelenina, biele korenie, soľ, cesnak, sušené slivky, cibuľa, maslo, kyslá smotana, citrón, med, prepeličie vajíčko

Postup: Cibuľu a zeleninu nakrájame na drobno, speníme na masle, pridáme nakrájané sušené slivky a červenú šošovicu. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď je šošovica a zelenina mäkká, zmixujeme ju tyčovým mixérom a dochutíme. Prepeličie vajíčko pripravíme na spôsob strateného vajca a podávame v polievke spolu s kyslou smotanou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Filet zo šťuky (môžeme použiť aj inú bielu rybu) na pomarančoch, doplnený tekvicovo paradajkovým tartarom, s limetkovou omáčkou a gratinovanými zemiakmi s kôprom

Suroviny: filet zo šťuky, soľ, pomaranč, rozmarín, maslo, biele víno, maslová tekvica, cherry paradajky, korenie, Grand Martini, olivový olej, zemiaky, tvrdý syr, smotana 33%, vajcia, kôpor, limetky, med

Postup: Filet si osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme pomarančom a necháme približne tri hodiny odležať. Potom sprudka opečieme na masle z obidvoch strán, podlejeme bielym vínom a necháme víno vyredukovať.

Tekvicu si očistíme, pokrájame na drobné kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, orestujeme na olivovom oleji, pridáme Grand Martini a na miernom ohni dusíme do polomäkka.

Potom pridáme nadrobno pokrájané cherry paradajky, necháme prevariť dve minúty a dochutíme. Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, osolíme, pridáme rozmarín, tvrdý syr, vajcia, smotanu a kôpor. Navrstvíme na pekáč a dáme piecť 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Do zvarenej smotany, pridáme šťavu s čerstvých limetiek a dochutíme soľou a medom. Na tanier si uložíme formičkou vykrojené upečené zemiaky, k nim navrstvíme filet zo šťuky a tartarom, pridáme omáčku.

Dobrú chuť praje Dušan Ilavský, hotel ALTIS Oravská priehrada


Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 16 576
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 15 189
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 953
  4. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 10 049
  5. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 9 642
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 569
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 331
  8. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 5 428
  9. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 3 487
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 2 465

Hlavné správy z MY Orava

Zápas v Krušetnici otočili dve penalty

Vedúce Mútne sa na tretie víťazstvo za sebou poriadne nadrelo.

Lukratívne Vojenské je poriadne rozdrobené

Viac ako 30 hektárov, takmer 400 spoluvlastníkov a bezmála 160 parciel. Tak v číslach vyzerá navrhovaný obvod pozemkových úprav. Mesto sa ide tretí raz pokúsiť o scelenie pozemkov.

Kluby vojenskej histórie nám pripomenuli udalosti z vojny

Boje z druhej svetovej vojny, pri ktorých zahynulo až 20 ľudí, pripomenuli s historickou technikou a v dobových odevoch nadšenci vojenskej histórie.

Výkon Chlebníc si pýtal aspoň jeden gólik (+ohlasy po zápase)

V rámci Slovenského pohára pricestoval na Oravu účastník druhej najvyššej súťaže.

Modrá dobrota z Božej lekárne sa hodí aj do chleba

Slinky sa zbiehali tým, ktorý sa prišli pozrieť na jedinečný festival. Takmer štyridsiatka súťažiacich pripravila perfektne vyzerajúce a úžasne chutiace dobroty od výmyslu sveta. Každá obsahovala hlavnú ingredienciu – čučoriedky.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Video ukazuje, ako robotníci plašili a trápili zvieratá v bojnickej ZOO

Kompetentní zo vzniknutej situácie vyvodia dôsledky.

V nemocnici zomrela od smädu. Nemala ani sedem rokov

Prípad Niny Chuchelovej rieši už aj Generálna prokuratúra.

Ľudí znepokojujú nočné prelety vrtuľníkov

Obyvatelia zaregistrovali nočné prelety vrtuľníkov. Nevedia o čo ide. Vrtuľníky lietajú z neďalekého letiska pri Žiline.

Pri Žiline sa stala dopravná nehoda

Nehoda sa stala v obci Lietavská Lúčka.

Vybrali SME

Už ste čítali?