Utorok, 23. október, 2018 | Meniny má Alojzia

Čo vám pripomína plocha Oravskej priehrady?

Symbolom novej námestovskej značky v cestovnom ruchu sa zrejme stane morský koník.

Oravská priehrada pripomína morského koníka aj draka.(Zdroj: MsÚ)

NÁMESTOVO. Pohľad na tvar Oravskej priehrady na mape jej pripomenul morského koníka. Katarína Turácová, manažérka pre cestovný ruch na mestskom úrade, ho predstavila verejnosti s cieľom podnietiť diskusiu.

Značka kvality

Podarilo sa. „Prišla za mnou jedna umelkyňa, že jej sa priehrada skôr podobá na draka,“ hovorí Katarína Turácová.

Ten je však symbolom neďalekého Krakowa. Favoritom tak zatiaľ ostáva morský koník, ktorý má k oravskému moru bližšie.

„To, že potrebujeme značku cestovného ruchu, som si uvedomila počas letnej sezóny na Nábreží, keď viacerí turisti žiadali pečiatku turistického centra. A tak vznikol Námestovský poklad, ktorý bude slúžiť aj ako značka kvality v cestovnom ruchu.“

Článok pokračuje pod video reklamou

Značku nedostane automaticky každý podnikateľský subjekt.

„Mojou predstavou je udeliť ju podnikom, ktoré sa aktívne snažia získať klienta a sú schopné pružne reagovať na potreby trhu. Nie že postavil som hotel, sedím na priedomí a čakám.“

Do projektu Katarína Turácová zapojila aj študentov cestovného ruchu na dvoch stredných školách. Súťaž o logo novej značky vyhlásia na vernisáži výstavy Fotoklubu Orava začiatkom novembra v Dome kultúry, vybrať ho chcú do konca roka. Od januára 2016 by tak mohli Námestovský poklad začať hľadať aj turisti.

Už pol dňa v v Námestove bude úspech

Produkt sa bude volať Cesta za námestovským pokladom.

„Mal by to byť predajný produkt s programom pre hosťa na určité obdobie, pričom už pol dňa stráveného v Námestove považujem za úspech,“ hovorí manažérka. „Keďže dnes sú v kurze krátkodobé pobyty, musíme sa tomu prispôsobiť.“

Súčasťou Námestovského pokladu by mali byť remeslá, história priehrady aj gastronomická špecialita.

„Hosťom by sme mali ponúkať jedlá našich starých mám a otcov. Len o chlebe sa dá hovoriť pol dňa, ďalej máme moskole aj kabáče. Príklad si môžeme brať zo Zakopaného. Všade dostanete chlieb so škvarkovou nátierkou a cibuľou a niečo z kapusty. A ide im to. U nás pomaly považujeme suši za hlavné jedlo. Myslím si, že ohliadnuť sa za históriou sa oplatí. Len sa musíme naučiť jednoduché a lacné jedlá predať.“

Aj pri tvorbe produktu Katarína Turácová počíta s pomocou námestovských študentov.

„Uvidíme, s akými nápadmi prídu. Chcem, aby si uvedomili, že aj oni sú súčasťou cestovného ruchu a že ho môžu už teraz aktívne ovplyvniť. Dúfam, že doň vlejú novú energiu a ten správny drajv.“

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  2. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  3. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  4. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  5. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  6. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  7. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  8. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky
  2. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  3. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  4. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  5. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  6. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  7. Company´s autumn in the High Tatras
  8. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  9. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  10. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 32 578
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 26 750
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 18 007
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 467
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 651
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 111
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 850
  8. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 4 802
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 4 713
  10. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu 4 219

Hlavné správy z MY Orava

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Základné školy dostali certifikát bezbariérovosti

Väčšina zdravých ľudí si neuvedomuje potreby telesne postihnutých spoluobčanov.

Mútne prekonalo trojtisícovú hranicu

Za ostatných päť rokov počet obyvateľov dediny pod Piľskom narástol o dvesto.

Slovensko bude opäť spievať koledy

Regionálne týždenníky MY pripravujú pokračovanie úspešnej vianočnej kampane Slovensko spieva koledy 2018.

Turistku zachraňovala horská služba i vrtuľník

Výlet na vrch Šíp zdramatizovala náhla nevoľnosť mladej ženy.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Príčiny smrteľnej nehody známe. Vodička (†78) prešla do protismeru

Podľa našich zistení prešla z neznámych príčin do protismeru.

Bojnická nemocnica bola v hodnotení najhoršia na Slovensku. Prečo?

Zdravotnícke zariadenia porovnávali v piatich hlavných oblastiach.

Zrúcaninu kláštora v Bzovíku postupne opravujú

Po pôvodnej románskej dostal kláštor gotickú podobu, neskôr sa z neho stala protiturecká pevnosť.

Vybrali SME

Už ste čítali?