DOLNÝ KUBÍN. Pôvod, plytvanie a bezpečné skladovanie potravín, prečo konzumovať slovenské výrobky, zdravý aktívny životný štýl je časť tém, ktorým sa venovali žiaci Základnej školy Martina Kukučína v Dolnom Kubíne počas týždňa s názvom Hovorme o jedle. Každý deň prišli do školy v oblečení inej farby, zamerali sa na inú tému a iné potraviny. V utorok sa na školských laviciach objavilo ovocie a zelenina. Deti z nich pripravili poriadnu hostinu nielen pre žalúdok ale aj oči.
Pred prácou s potravinami si treba umyť ruky.
Príprava na zdobenie jabĺčok.
Žiaci IV. B. triedy v plnom pracovnom nasadení.
Počas dňa ovocia a zeleniny deti využili plody našich záhrad.
Niečo dáme na stôl, niečo do bruška.
Stôl plný zdravej výživy.
Ovocie sa zíde aj pri matematike.
Uhorko-tekvico-šaláto-cesnako-hruškové lietajúce monštrum.
Pozor na prsty!
Ovocno zeleninový deň na ZŠ Martina Kukučína v Dolnom Kubíne.
Dobrú chuť.
Výtvory detí, hore mačička dole vtáčik.
Strašidelné jablko.
Šéfkuchári v akcii.
Deti si vyskúšali prípravu jedla.
Šéfkuchár známej česko - slovenskej potravinárskej spoločnosti pripravuje pre deti chutnú a zdravú paelu.