Kuchyňa musí hostí šokovať

Michaela Šprláková: Úspech nepatrí len mne

Študentka Michaela Šprláková s učiteľom Milošom Kubáňom.Študentka Michaela Šprláková s učiteľom Milošom Kubáňom. (Zdroj: SOS)

DOLNÝ KUBÍN. Študentka piateho ročníka odboru hotelová akadémia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Dolnom Kubíne bodovala prácou Molekulárna gastronómia – nový trend v gastronomických službách v konkurencii študentov zo stredných škôl žilinského kraja.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Dnes už v gastronómii nestačí pokrm chutne pripraviť a krásne ho naaranžovať,“ hovorí bronzová Michala. „Kuchyňa 21. storočia musí hostí šokovať a pripraviť im dokonalý gastronomický zážitok. Molekulárna gastronómia hosťovi vyrazí dych a pripraví zážitok, na ktorý len tak nezabudne.“

SkryťVypnúť reklamu

Ako príklad uviedla, že ak si objedná gin-tonic, očakáva, že čašník mu prinesie nápoj. Ale my mu ho naservírujeme ako penu a on bude nápoj jesť lyžičkou.“ „Úspech tretieho miesta v súťaži stredoškolskej odbornej činnosti nepatrí len mne,“ povedala. „Patrí škole, hlavne odbornému konzultantovi, učiteľke anglického jazyka, zástupcom školy.“

Moderná odborná škola musí dnes sledovať nové trendy v gastronómii a implementovať ich do svojich školských vzdelávacích programov s cieľom pripraviť čo najkvalitnejšieho absolventa pre trh práce.

„Teší ma, že naša škola nám umožňuje vzdelávanie v nových smeroch,“ hovorí odborný konzultant Miloš Kubáň. „Aj vďaka tomu sa od budúceho školského roka objavia v našich vzdelávacích plánoch také nové pojmy ako molekulárna gastronómia, food dizajn, sous vide, fine dining alebo front cooking s využívaním interaktívnych technológií.“

SkryťVypnúť reklamu

Autor: oas

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 95 768
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 983
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 659
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 873
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 195
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 722
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu