NÁMESTOVO. Žiačky Hotelovej akadémie na Spojenej škole Slanická Osada Monika Náčinová a Lucia Murínová predviedli svoju praktickú skúšku pred členmi maturitnej komisie, spolužiakmi, rodičmi a pozvanými hosťami. Praktická skúška predchádza na hotelovej akadémii písomným i ústnym maturitám.
Témou práce oboch žiačok boli aktuálne trendy v gastronómii. Dievčatá si vybrali problematiku zelených potravín. Dotazníkom zistili, že vo verejnosti táto téma nie je veľmi známa, preto o nej pripravili prezentáciu s množstvom informácií. Na prezentáciu prizvali aj odborníčku na zdravú výživu Mariku Murínovú, prevádzkovateľa reštaurácie Jozefa Roštáka a majiteľku kozmetického salóna Martu Vlčákovú, s ktorými viedli diskusiu o zdravej výžive, zdravom spôsobe života, o záujme a možnostiach prevádzkovateľov reštaurácií preorientovať sa na bio-reštaurácie. Súčasťou skúšky bola aj príprava a degustácia špecialít zdravej výživy.
V týchto dňoch už Monika Náčinová a Lucia Murínová pracujú na kuchárskej knihe. Jej obsahom budú zdravé jedlá, ktoré by mohli ponúkať reštaurácie hosťom zameraným na zdravé stravovanie.