MÚTNE. Preto sa vedúca zariadenia školského stravovania s kolektívom kuchárok rozhodli v spolupráci so základnou školou o propagáciu zdravého konzumovania stravy. Ukážkami správneho stolovania chcú priblížiť žiakom jeho význam. Do svojho plánu zapojili formou spoločných obedov žiakov celej školy, od najmenších prváčikov až po deviatakov.
Kuchárky si naplánovali deťom a mládeži priblížiť význam zdravej výživy a správneho stolovania. Kladú si za úlohu lepšie informovať školákov o vhodných stravovacích návykoch a zmene postoja k jedlu.
Vedúca zariadenia školského stravovania Mária Pňačeková žiakom vysvetlila, akú dôležitú úlohu zohrávajú vo vývoji a raste mladej generácie potraviny a spôsob ich konzumácie. Vzorom pre stravovanie dieťaťa má byť predovšetkým rodina. Preto sa rodina musí snažiť naučiť deti hlavne na výdatné raňajky, zásobujúce telo mladého človeka energiou krátko pred najväčšou aktivitou dňa - školou. Nezabudla dodať, že príprave raňajok pre deti by mali rodičia, ale aj ich ratolesti venovať nielen dostatok pozornosti, ale aj času, pretože ide o jedlo, od ktorého závisí nielen telesná, ale aj mozgová aktivita dieťaťa.
Autor: GV