ámestove vonia medovníkmi stále, nielen pred Vianocami či Veľkou nocou, pretože ich vyrába celý rok. Nezameriava sa pri tom na ich množstvo, ale na kvalitu a originalitu. Výnimočná je hlavne jej výzdoba medovníkov bielou polevou. Tá je bohatá, precízna a medovnikárka pri nej prejavuje svoje výtvarné cítenie a zručnosť. To ocenili tohto roku v októbri tak laici, ako i odborníci na Národnej výstave včelárstva v Stropkove. Získala tam 1. cenu za najkrajší medovník. Jej medovníky však boli ocenené aj na iných výstavách či predajných trhoch. Istým druhom ocenenia je i pozvanie Cechu historických remesiel na Vianočné trhy, ktoré v týchto dňoch prebiehajú v bratislavskej Inchebe. Viera Bojnáková sa už predtým s týmto cechom zúčastnila výstav v Krakove a v Břeclavi. Keďže ľudí z cechu jej práce veľmi zaujali, pozvali ju ako jedinú medovnikárku zo Slovenska aj do Bratislavy, kde má Cech historických remesiel 20 stánkov.
Celý výrobný proces pri výrobe jej medovníkov je ručná práca, nepomáha si ani mixérom pri vymiešavaní polevy. „Polevu vyrábam z bielka, cukru a dávam do toho pár kvapiek citrónu, aby bola čisto biela. Miešam to ručne asi 20 minút, lebo keď som to kedysi robila mixérom, poleva z medovníkov opadávala,“ hovorí. Námestovská medovnikárka si sama vyrába aj rozličné formičky z hliníkového plechu. Kúpiť dostať len bežné tvary a veľkosti, a tie pre jej potreby nestačia. Teraz, v predvianočnom období majú zákazníci najväčší záujem o jej košíčky s medovníkmi a o sady ozdôb na stromček, ale jej repertoár je oveľa širší.
Viera Bojnáková vyrába okrem medovníkov aj kraslice, zdobené veľkonočné vajíčka. S tými začala dokonca o päť rokov skôr, než s medovníkmi. A aj s nimi získala uznanie na rozličných výstavách. Za 20 rokov vystriedala pri ich výrobe viaceré techniky, no v súčasnosti robí hlavne dierkované. Jej originálne výrobky, ako sme sa dozvedeli, zdobia príbytky ľudí aj ďaleko za našimi hranicami: v Rakúsku, Nemecku, Anglicku, Holandsku, Švédsku, Francúzku i v USA.