TRSTENÁ. V pôrodnici Hornooravskej nemocnice v Trstenej ročne pomôžu na svet viac ako tisícke novorodencov. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie nedávno zrekonštruovali, stalo sa jedným z najnovších a najmodernejších na Slovensku.
Vedenie nemocnice sa snaží neustále vylepšovať služby, horúcou novinkou v stravovaní sú švédske stoly.
Prekvapenie na stole
„Včera som mala na raňajky dva rožky, nátierku a dva kúsky šunky. Dnes nám pripravili švédske stoly, na ktorých boli müsli, ovsené vločky, jogurty, džúsy, čaj, pudingy, med, džemy, nátierky, šunka, banány, jablká, pomaranče, paprika, cvikla, paradajky, kapia, reďkovka, šalát. Niečo úžasné,“ povedala Darina zo Sihelného, ktorú čaká prvý pôrod.
Vybrala si müsli a puding. „Bolo to veľké prekvapenie. Vedeli sme, že niečo chystajú, ale nečakali sme, že to bude v takomto množstve a výbere.“
V nemocnici už bola aj predtým, takže môže porovnávať úroveň stravy. Páči sa jej, že ju nikto neobmedzuje v množstve a môže jesť aj počas dňa. „Presne ako doma, otvorím chladničku a zoberiem si to, na či mám chuť.“

Michaela Borovková, staničná sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, hodnotí novinku veľmi dobre.
„Pacientky si majú z čoho vybrať, je tu široký sortiment. Niekomu chutí rožok so salámou, inej jogurt, ďalšia si dá müsli.“