NOVOŤ/BRATISLAVA. Lukáš Kojdiak sa už ako dieťa rád motal okolo hrncov v kuchyni. Od vydymeného domu sa dostal až do luxusnej reštaurácie v Mníchove, kde stálo volské oko aj 700 eur. S Jakubom Ptačinom otvorili v hlavnom meste Bistro 24. Ponúkajú v ňom rožok s maslom, vyprážanú tlačenku aj grísku.
V mojom okolí sa za rozhodnutím ísť študovať za kuchára nikdy neskrývala láska k vareniu, ale menšie množstvo učiva a istý výučný list. Bolo to u vás iné?
Ja som sa už od mala rád motal okolo hrncov. Ak som si mohol vybrať, či pomôžem mame v kuchyni alebo otcovi na dvore, zvolil som si vždy prvú možnosť, a to nielen preto, že som bol pri varení čistejší a v teple. Neviem to síce vysvetliť, ale niečo má tam veľmi ťahalo. Aj keď som potom pracoval okolo domu alebo hral futbal, skutočnú vášeň a nadšenie som zažíval inde.