Oravské pekárne nechcú znížiť kvalitu výrobkov, musia zdražovať

Už v máji bude stáť bochník chleba dve eurá.

Cena pečiva začiatkom roka stúpla. A ešte porastie.Cena pečiva začiatkom roka stúpla. A ešte porastie. (Zdroj: Jaroslava Kavuliaková)

ORAVA. V novom roku pekári prepisovali cenníky. V priemere o dvadsať percent stúpla cena pečiva v Orava pekárni Plutinský v Zubrohlave.

„V januári sme dvihli ceny, pretože zdražela múka,“ vysvetlil riaditeľ Štefan Plutinský.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Aj kvôli pandémii ceny vzrástli, teraz ich zas bude tlačiť vyššie vojna. Dva roky nás trápil covid, nič sme nerobili, len v robote sedeli, čo sme zastupovali ľudí. Polovica musela zostať doma na maródke. Je to ťažká doba. A teraz obzvlášť.“

Ceny dvihnú určite

Cenu pečiva od nového roka v Zubrohlave nezmenili aj vďaka tomu, že ešte nakupujú výhodne múku z Poľska. Dodávatelia ich už ale upozornili na zvýšenie ceny, hoci ju zatiaľ nedvihli. V pekárni používajú v horákoch pecí plyn, no využívajú aj elektrinu.

SkryťVypnúť reklamu

„Nemôžeme ísť do mínusu. Cenu ovplyvňujú vstupné suroviny, najmä múka, plyn, elektrina aj voda. Všetko, čo zdražie, pociťujeme. A v poslednej dobe dražie všetko. Nechcem preháňať, ale ceny určite dvihneme. Približne o tridsať percent. Predpokladám, že v máji.“

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C8RVX na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 943
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 115
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 079
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 106
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 624
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 598
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 431
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu