V dňoch 20. až 24. júna mali možnosť ukázať, čo sa v priebehu štúdia naučili a získať tak výučný list v odbore čašník. Svoje zručnosti predstavili v splnení piatich základných tém, pri ktorých uplatnili nielen svoje znalosti, ale využili aj skúsenosti a fantáziu. Na základe vybranej témy museli vypracovať prácu, v praktickej časti ju obhájiť a následne absolvovať ústnu skúšku. Študenti si mohli vybrať z tém : Nové trendy v gastronómii - kde si zvolili Kozmo párty, Čajovňa – tu museli pripraviť rôzne druhy čajov z celého sveta, Reštaurácia Latinskej Ameriky – s tradičnými jedlami a nápojmi, Medzinárodné kuchyne a vinotéky – kde pripravili slávnostné tabule jednotlivých štátov pri rôznych príležitostiach a Slávnostná recepcia – študenti museli pripraviť studený a teplý bufetový stôl. Po zvládnutí všetkých skúšok sa študenti po- ďakovali vedeniu školy za možnosť získať aj výučný list, ktorý niekedy v budúcnosti určite využijú.
Autor: Tomáš Klinovský