Utorok, 22. jún, 2021 | Meniny má PaulínaKrížovkyKrížovky

Varte s nami: Dnes bravčová panenka s dubákovou omáčkou

4. január. Recepty pre vás pripravujú študenti a pedagógovia Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo a Spojenej školy Ružomberok.

(Zdroj: pixabay)

Špenátová roláda s údeným lososom

Ingrediencie: 300 g čerstvého baby špenátu, 3 vajcia, 50 g nastrúhaného parmezánu, 150 g špaldovej múky, 3 strúčiky cesnaku, soľ a mleté korenie.

Plnka: 250 g tvarohu, 200 g pochúťkovej smotany, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice čerstvej pažítky, citrónová kôra, 200 g údeného lososa.

Súvisiaci článok Varte s nami: Dnes aj mrkvová polievka so syrovo-orechovými krekrami Čítajte 

Postup: Špenát umyjeme, osušíme a rozmixujeme. Pridáme 3 žĺtky, nastrúhaný parmezán a špaldovú múku. Ochutíme lisovaným cesnakom, soľou a mletým korením. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Takto pripravené cesto pečieme 12 až 15 minút v rozohriatej rúre na 180 °C. Cesto počas pečenia kontrolujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečené špenátové cesto necháme chvíľu odpočinúť, potom ho ešte teplé aj s papierom zavinieme do rolády a necháme vychladnúť.

Plnku si pripravíme spojením tvarohu a pochúťkovej smotany. Obe suroviny vložíme do misky a ručne metličkou spojíme do hladkej hmoty. Pre zvýraznenie chuti a sviežosti môžeme pridať citrónovú kôru.

Súvisiaci článok Varte s nami: Hrachová slávnostná polievka a plnená hus Čítajte 

Takto pripravenú hmotu dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, mletým korením a pridáme nasekanú pažítku. Hotovú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý plát cesta, na vrch plnky poukladáme plátky údeného lososa a cesto zavinieme. Hotovú roládu dáme odpočinúť na 2 až 3 h do chladničky. Podávame nakrájané na plátky.

Bravčová panenka s dubákovou omáčkou

Ingrediencie: 800 g bravčová panenka, soľ, štvorfarebné korenie (drvené), 10 až 15 dkg natenko nakrájanej oravskej slaniny, 200 g čerstvých dubákov, hovädzí vývar (bujón), smotanu na varenie, zemiaky, provensálske korenie.

Skryť Vypnúť reklamu
Súvisiaci článok Varte s nami: Dnes je toho viac, aj hubové taštičky napríklad Čítajte 

Postup: Začnime dôkladným odblanením panenky a nakrájame ju na asi dva prsty hrubé kolieska. Opačnou stranou noža každý kúsok naklepeme z oboch strán, osolíme, posypeme čerstvo mletým štvorfarebným korením. Obalíme natenko nakrájaným plátkami oravskej slaniny. Panenku opečieme na panvici a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme 20 minút. Ak ich máte radi krvavé, skráťte dobu pečenia, pri tomto čase budú prepečené.

Do výpeku pridáme dubáky, podlejeme vývarom a podusíme. Pridáme smotanu a prevaríme. Nakoniec na zjemnenie chuti pridajte kúsok masla.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  2. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  3. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  4. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  5. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  7. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  4. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  5. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  6. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  7. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  8. Legislative intention - recodification of the corporate law
  9. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  10. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 9 954
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 9 824
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 006
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 287
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 6 512
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 457
  7. Po Slovensku na motorke 5 432
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 136
  9. Crème de la crème po slovensky 3 240
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 489
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Orava - aktuálne správy

Relácia MY Športujeme denne prináša dynamický prehľad športových aktualít, exkluzívne rozhovory a aj rady a tipy nielen pre športovcov.

Pozrite si MY športujeme.


4 h
Dovolenka pri mori láka veľa Slovákov.

Minister vnútra oznámil, že nie je ďaleko doba, budú musieť ísť neočkovaní po návrate zo zahraničia do domácej karantény, kým nebudú mať výsledky PCR testu.


4 h
Zuzana i Mária Remeňové sa v každých pretekoch dostali na pódium.

Pre biatlonistov začala príprava na zimu.


2 h
Situácia na Slovensku od 21. júna.

Nová farba prináša ďalšie zmiernenie protiepidemických podmienok.


21. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Sudkyňa konštatovala, že dlažobné kocky na pešej zóne sú v dosť dezolátnom stave. Pani Beáta, ktorá spadla cestou z divadla, má v ruke voperované klince.


21. jún

Policajti vyzývajú ľudí k vyššej opatrnosti.


a 1 ďalší 21. jún

Američania skupujú drevo v celej Európe, výsledkom je cena, ktorá likviduje slovenský drevospracujúci priemysel.


21. jún

Voda vytopila cesty a pivnice, pre búrku padali aj stromy.


3 h

Už ste čítali?