TVRDOŠÍN. Tretí ročník netradičného potravinového, ale najmä zdravého a náučného festivalu, mal prívlastok makový. Pekárky si pre návštevníkov pripravili makové pirôžky, bezlepkové šúľance s makom, nechýbali makové štrúdle, kváskové pečivo s makom, ale napríklad ani netradičná cuketová polievka s makovým olejom či maková zmrzlina.
„Mak je nielen chutná, ale aj mimoriadne prospešná plodina,“ hovorí Anton Michalica, predseda občianskeho združenia Misia mladých, ktoré akciu každoročne organizuje.
Čučoriedky sa dajú použiť na rôzne spôsoby Čítajte„Okrem vysokého podielu minerálov a vitamínov obsahuje aj prospešné mastné a esenciálne kyseliny, ktoré pomáhajú regulovať hladinu cholesterolu v tele. Zároveň je tradičnou slovenskou potravinou obľúbenou u našich predkov. A, navyše, osobne nepoznám človeka, ktorý by si nepochutil na dobrom domácom makovom závine.“