TRSTENÁ. V jednom z bitúnkov neďaleko Varšavy majú porážať choré kravy. Spracúvajú vraj dokonca aj uhynuté zvieratá.
So šokujúcimi informáciami prišiel novinár Patryk Szczepaniak, ktorý sa v závode na spracovanie mäso nakrátko zamestnal. Podľa informácií, ktoré priniesla poľská televízia TVN24, novinár tam odpracoval tri nočné, na ktorých zistil, že tam porážajú aj choré kravy a na stoly ľudí mieri i mäso z mŕtvych kráv.
Uhynuté alebo choré
Svedok natočil nákladné autá, ktoré v noci privážali choré zvieratá. Niektoré nedokázali stáť na nohách, niektoré boli mŕtve. Len tri zvieratá z tridsiatich vyšli z áut po vlastných nohách. Kravy pred porážaním nekontroloval žiadny veterinár.

Zamestnanci závodu uvádzali, že potrebné pečiatky už majú, ďalší upozorňovali nového pracovníka, aby neriešil, čo robí, lebo ani on sám nevie, čo konzumuje. Dôležité bolo, aby mäso vyzeralo, takže bolo treba odrezať všetky horšie vyzerajúce a zapáchajúce časti.