ORAVSKÁ PORUBA. Na Gäceľskom kotlíku sa súťažiaci zvŕtali okolo kotlíkov, aby presvedčili porotu, že práve ten ich je ten najvoňavejší, najchutnejší, najlepší. Využili pri tom tajné aj známe korenia, varili podľa receptov tradičných aj menej známych, fantázii sa medze nekládli.
Bravčiaci, Bujaci, Mukuma, Šuňo team, Targo funs, Slza, Najnerozkrasokorčuľovanejší, Gurmánski králi, Navaríme, uvidíme, Dobrô pod zub, Bratia v mikine, Jarkoj, to je len niekoľko tímov z celkového počtu 27, ktoré sa do súťaže zapojili. Zaujímavé je, že väčšinu tvorili chlapi, no našli sa medzi nimi aj šikovné gazdinky.

Po uvarení sa k slovu dostala porota. Určite nemala jednoduchú úlohu. Ochutnať 27 porcií dá zabrať aj statnému, vyhladnutému chlapovi. Kyslý, sladký, slaný, štipľavý, pripálený, riedky, hustý, tvrdé mäso a zemiaky, aj také poznámky sa objavili v ich hodnotení. Víťazom sa nakoniec stali Mrkvári pred domácimi Porubskými Píchačmi.
