ZÁZRIVÁ. Kulinársky workshop zameraný na varenie tradičných aj menej známych starosvetských jedál zo zázrivských dolín má napomôcť zachovaniu jedinečných receptov z regiónu. Tie totiž pomaly miznú spolu s ich nositeľmi. Variť a ochutnávať sa budú zázrivské špeciality ako napríklad kvaska, lisník či glgany.
Kam vyraziť. Tipy na 9. - 22. júla ČítajteV minulosti bol život v zázrivských dolinách tvrdý najmä z dôvodu drsných prírodných podmienok, čo sa odrazilo aj na ľudovom stravovaní. "Vznikli tak viaceré jedinečné jedlá, ktoré vychádzajú z miestnych surovín a aj po rokoch ponúkajú skutočný gurmánsky zážitok," uviedol koordinátor projektu Peter Madigár.
Veď vlastne všetko máme doma. Neveríte? Uveríte ČítajteDodal, že okrem zachovávania miestneho kultúrneho dedičstva má byť kulinárske stretnutie aj príležitosťou pre inšpiráciu a oživenie jedálnych lístkov reštaurácií v regióne, kde chýba ponuka miestnych špecialít. "Ponímanie tradičných jedál končí pri všeobecne známych bryndzových haluškách."