Nedeľa, 21. október, 2018 | Meniny má Uršuľa
TIP NA DOBRÉ JEDLO

Varte s nami 6. januára: Pečený kapor na mede

Tak, nateraz sme tu posledný deň. Sme radi, ak ste varili cez sviatky s nami.

Ilustračné foto.(Zdroj: PIXABAY)

Dnes končíme so seriálom receptov od žiakov Sukromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

Článok pokračuje pod video reklamou

6. január

Pečený kapor na mede, doplnený holandskou omáčkou a dusenou šošovicou

SUROVINY: 600 g kapra, farebná šošovica, 25 g masla, 25 g cibule, 50 g karotky, 125 ml bieleho vína, soľ, korenie, 50 ml olivového oleja, 25 g medu, 2 žĺtky.

Postup: Na kocky nakrájanú cibuľu podusíme na masle, zalejeme bielym vínom, pridáme karotku, šošovicu, osolíme, okoreníme, pridáme vývar a dusíme. Kapra marinovaného v olivovom oleji, soli, korení a mede pečieme v rúre pri 180°C 9 minút.

Holandská omáčka: Vo vodnom kúpeli vymiešame žĺtky, maslo, ochutíme soľou a bielym vínom. Hotový pokrm zdobíme blanšírovanou zeleninou a podávame.

Tvarohovo-mandľové guľky s omáčkou z lesného ovocia

SUROVINY: 180 g hrudkového tvarohu, 60 g celozrnnej špaldovej krupice, 1 vajce, štipka soli, 1 čajová lyžička trstinového cukru, mleté mandle, na posypanie.

OMÁČKA: 1 šálka lesného ovocia, 1 čajová lyžica vanilkového extraktu, 1 polievková lyžica trstinového cukru, pol šálky vody.

Postup: V miske zmiešame všetky suroviny. Z cesta vyformujeme guľky, ktoré varíme vo vriacej vode. Keď guľky vyplávajú na povrch, sú hotové. Do hlbokého taniera nasypeme mleté mandle a ešte horúce guľky obaľujeme.

Omáčka: Všetky suroviny dáme do hrnca a podlejeme vodou. Privedieme do bodu varu a varíme, kým omáčka nezhustne. Nakoniec ju ešte rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

Piňa colada

SUROVINY: 4 cl bieleho rumu, 5 cl kokosového likéru, 5 cl ananásovej šťavy, 1 cl šľahačkovej smotany.

Postup: Prísady dôkladne zmiešame spolu s ľadom v šejkri a precedíme do vysokého pohára s rozdrveným ľadom. Zdobíme plátkom ananásu a koktailovou čerešňou.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 5. januára: Kačacie prsia s čokoládou Prečítajte si tiež: Varte s nami 4. januára: Grilovaný oštiepok

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  9. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...
  2. Virtuálne sídlo v Bratislave
  3. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  4. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  6. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  7. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  8. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  9. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  10. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 531
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 991
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 492
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 752
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 230
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 601
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 7 437
  8. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 317
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 479
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 965

Téma: Varte s nami


Hlavné správy z MY Orava

Spod hladiny vytiahnu zatopené dedinky

Pri Oravskom centre mládeže vzniká pamätná zóna. Výsledkov unikátneho projektu bude veľa, okrem iného aj náhľad na osady, ktoré zmizli pod Oravskou priehradou.

Je doma a vidí, čo sa na ulici deje. Boli podozriví

Hornooravci upozorňujú na podozrivé dvojice pohybujúce sa po uliciach Námestova a okolitých dedín.

Zvuk zbíjačiek na chvíľu nahradil detský plač

Robotníci začali pracovať na rozsiahlej prestavbe trstenskej gynekológie. Ide o najväčšiu investičnú akciu od postavenia nemocnice.

Skús raz a miluješ navždy. Oravci si už Košice zaľúbili

Šesťdesiatnik zo Zuberca trénoval po práci aj o deviatej večer, aby bol pripravený na prvý cestný maratón.

Oravské školy sa zapojili do celoslovenskej ligy

V Oravskom Podzámku sa odohral prvý turnaj. Hralo sa pod holým nebom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vybrali SME

Už ste čítali?