Varte s nami 3. januára: Srnčí chrbát na dubákovom ragú

Neviete, čo variť? Zalistujte si v receptoch našej vianočnej a novoročnej rubriky. Dobrú chuť.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: PIXABAY)

Pozrite sa, aký recept pre vás na dnes pripravili študenti Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

3. január

Srnčí chrbát na dubákovom ragú so zelerovými plackami a zeleninou joulienne

SUROVINY: 800 g srnčieho chrbta, 100 g slaniny, 250 g dubákov, 200 ml červeného vína, 200 g mrkvy, 200 g stopkatého zeleru, 600 g zeleru, 1 vajce, 3 rožky, 100 ml mlieka, olej, cibuľa, soľ, korenie, rasca, tymian, nové korenie, bobkový list, borievky.

Postup: Vykostený srnčí chrbát osolíme, okoreníme, opečieme a dáme upiecť. Orestujeme slaninu, dubáky, všetky koreniny, zalejeme vínom a povaríme domäkka, kým ragú nezhustne. Na druhej panvici orestujeme zeleninu nakrájanú na tenké rezance, uložíme na ragú. Očistený zeler postrúhame, pridáme vajcia a rožky namočené v mlieku, ochutíme, vymiešame a upečieme placky.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: K tomuto jedlu môžeme pripraviť višňovú, brusnicovú alebo aj inú ovocnú omáčku.

Prečítajte si tiež: Varte s nami 2. januára: Králik so slivkami Čítajte  Prečítajte si tiež: Varte s nami na Nový rok: Krupoto s pórom a bravčovým karé Čítajte 

Autor: SSŠ EDUCO, Slanická osada, Námestovo

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Orava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 936
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 068
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 5 431
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 067
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 3 288
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 593
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 379
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 339
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu