Vianoce sú aj oslavou dobrého jedla a spoločenského stolovania rodiny. Pravá vianočná aróma v podaní žiakov Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada, Námestovo.
26. december
Kuracie stehná glazované medom s baby mrkvou a paštrnákovým pyré
Suroviny: 5 ks kuracích stehien, 2 lyžičky medu, 50 g masla, 10 ks baby mrkiev, 1 lyžica husacej masti, 600 g uvarených zemiakov, 300 g uvareného paštrnáku, 300 ml mlieka, soľ, korenie podľa potreby.
Postup: Kuracie stehná umyjeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici zo všetkých strán opečieme. Nakoniec pridáme med a krátko opečieme. Mäso preložíme na plech, prelejeme medovou šťavou z panvice a v rúre pečieme pri teplote 160°C 40 až 50 minút. Vo vriacej osolenej vode uvaríme baby mrkvu. Na rozpustenom masle zohrejeme zemiakové pyré, pridáme paštrnákové pyré a trochu mlieka. Dochutíme soľou. Podávame s grilovanou cuketou.