Pondelok, 22. október, 2018 | Meniny má Sergej

MY Oravské noviny pripravili špeciálne vydanie k Veľkej noci

História, zvyky, tradície najdôležitejšieho kresťanského sviatku a vyberateľná Prvá kuchárska kniha, ktorá vyšla v slovenčine v roku 1870, to všetko okrem štandardných informácií prináša najbližšie vydanie.

Kde sú korene sviatku známeho ako Veľká noc? Poznáte kresťanské a židovské tradície? Prečo je sobota Biela a štvrtok Zelený? Bola skôr oblievačka či šibačka? A ako to všetko spolu súvisí? Všetky tieto informácie nie sú známe každému, a predsa takmer všetci pokladáme Veľkú noc za sviatok. Rozhodli sme sa netradične priložiť namiesto známych receptov na zemiakový šalát či pečené jahňa vložiť exkluzívnu Prvú kuchársku knihu v slovenčine so skutočne originálnymi, často zabudnutými receptami. Môžete si ju vybrať zo stredu novín a odložiť, aj pre budúce generácie.

Článok pokračuje pod video reklamou

Ak by ste sa sviatočné dni rozhodli stráviť nielen čítaním MY, rozšírené vydania prináša ďalšiu sériu článkov pre záhradkárov, pre ktorých je práve ten najlepší čas.

Rozšírené vydanie týždenníka MY Oravské noviny nájdete v predajnej sieti v utorok 11. apríla, v niektorých predajniach už aj v pondelok podvečer.

Príjemné čítanie želá

Jana Paulovská, šéfredaktorka siete týždenníkov MY

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  3. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  4. Dva rekordy na druhý pokus
  5. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  6. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  8. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  9. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  2. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  3. Company´s autumn in the High Tatras
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  5. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  6. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  7. Dva rekordy na druhý pokus
  8. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  9. Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...
  10. Virtuálne sídlo v Bratislave
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 958
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 15 973
  3. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 995
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 11 485
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 763
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 460
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 615
  8. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 484
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 914
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 129

Hlavné správy z MY Orava

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Starostovia: Bezplatné jedlo povedie k plytvaniu

Oravské obce upozorňujú na nezmyselnosť návrhu na obedy zadarmo. Najvyšším inštitúciám posielajú výzvy na jeho stopnutie.

Vzpierači Dolného Kubína vyrovnali rekord Trenčína

Pred divákmi v Bobrove sa blysli slovenskými titulmi traja domáci pretekári Olympie.

Do desiatky chýbal jeden gól

Dolný Kubín musel po polovici zápasu striedať brankárov.

Neskutočná dráma mala šťastný koniec

Mužstvá držali divákov v napätí až do poslednej sekundy.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pardavý: Maďarské tímy? Nie som rád, že sú tu

Asistent trénera Dukly má na maďarské tímy svoj názor.

Univerzita sa sporí s firmou pre internát. Budú sa študenti sťahovať?

Vysokoškoláci sa možno raz vrátia do budovy, ktorá je už roky prázdna.

V Tichej doline našli zvyšky upytliačeného medveďa

Dolinu považujú odborníci za miesto, kde majú medvede u nás najlepšie podmienky. Vedia to aj pytliaci.

Vybrali SME

Už ste čítali?