a rozhodli tráviť nedeľný deň v spoločnosti dobrej nálady, príjemnej atmosféry a nezabudnuteľných chvíľ. Okrem tradičného programu, súčasťou ktorého bol aj futbalový turnaj, sa do scenára organizátorov už druhý rok zapísala súťaž vo varení bryndzových halušiek. Kým minulý rok bol iba skúšobný a do súťaže sa prihlásili len dve družstvá, tento rok to šéfkuchármi priam hýrilo. Adeptov na víťazstvo bolo sedem, ale vyhrať ceny mohli len traja - „najchutnejší“. Porota bola nekompromisná, a to len prispelo k snaživosti družstiev.
Z nerozlučných kamarátov sa pri miešaní halušiek v kotlíku stali súperi. Čas varenia nehral pri vyhodnocovaní najlepších žiadnu úlohu. Všetci boli teda navonok spokojní, ale vnútro každého súťažiaceho ovládla nervozita, ktorá s pribúdajúcimi minútami rástla. O to viac vtedy, keď bolo na stole pripravených sedem porcií krásne ozdobených bryndzových halušiek. Porota ochutnávala jednu po druhej a želaním každého bolo vidieť do jej hodnotiacich záznamov.Vyhlasovanie troch najúspešnejších sa začína. Prvé miesto za najchutnejšie halušky získava tanier s číslom 2, zakričal jeden z organizátorov súťaže. Hlasný výkrik všetkým prezradil, komu sa podarilo „pretrhnúť víťaznú pásku“. Išlo o Michala, Martina a Františka Hudecovcov, Tatianu Meľovú a Jána Števku. Tí „porazení“ však ani trochu nezostávali smutní a všetci sa pridali ku gratulácii. Možno im pri tom tohtoroční víťazi poradili tajomstvo svojho úspechu a recept ako uvariť tie najlepšie bryndzové halušky a la Chlebnice.